MicroStrategy heeft 226.500 bitcoin en wil nog $2 miljard ophalen

3671 totale weergaven

MicroStrategy heeft aangekondigd dat het van plan is om $2 miljard aan nieuw kapitaal op te halen, terwijl het zijn positie als grootste beursgenoteerde bitcoinhouder verder versterkt. Het bedrijf bezit momenteel 226.500 BTC, wat een aanzienlijke toename is sinds het begin van het tweede kwartaal van 2024. Deze extra bitcoin werden verworven voor $805,2 miljoen, met een gemiddelde aankoopprijs van $65.882 per bitcoin.

Met de aankondiging van deze kapitaalverhoging wil MicroStrategy zijn bitcoinbezit verder uitbreiden en zijn financiële positie versterken. De nieuwe fondsen zullen worden gebruikt om de strategie van het bedrijf voort te zetten, gericht op het maximaliseren van de waarde voor aandeelhouders via hun bitcoinstrategie. CEO Phong Le benadrukte het belang van de recente aankopen, die hebben bijgedragen aan een verhoging van de marktwaarde van hun bitcoinportefeuille, momenteel 70% hoger dan de kostenbasis.

Financiële resultaten en innovatie

Ondanks een daling van de totale inkomsten met 7,4% tot $111,4 miljoen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2023, blijft MicroStrategy investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten, waaronder AI-gedreven bedrijfsanalysesoftware en bitcoinapplicaties. De nettoverliezen van het bedrijf namen toe, deels door significante afschrijvingen op digitale activa. Desondanks blijft het bedrijf optimistisch over de toekomstige groei, ondersteund door de aangekondigde 10-voor-1 aandelensplitsing die vanaf 8 augustus 2024 van kracht wordt.

 

 

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...