ADA koers verwachting augustus: kan de populaire crypto herstellen en waarom stijgt Cardano niet?

2169 totale weergaven
ADA koers verwachting augustus- kan de populaire crypto herstellen en waarom stijgt Cardano niet?

De cryptomarkt heeft al geringe tijd te maken met heel wat pieken en dalen in de koersen. Zelfs toonaangevende koersen zoals Cardano. Ondanks dat Cardano een van de grootste cryptocurrency’s is, heeft de ADA Cardano koers verwachting toch moeite met het vasthouden van een momentum in een verzadigde markt met heel veel concurrentie. Laten we kijken wat de koers op dit moment doet.

Cardano’s volatiliteit en positie op de cryptomarkt.

Waarom stijgt Cardano niet? De koers is de afgelopen 5 dagen met maar liefst 10% gedaald, van $0,40 naar een bedrag van $0,36. Sinds zijn piek in maart is de koers zelfs met meer dan 55% gedaald. Als we specifiek naar de afgelopen maand juli gaan kijken dan zien we dat de koers wat stabieler wordt, maar wel nog steeds rond de $0,40 blijft schommelen. 

Cardano koers 2024 - Bron: TradingView
Cardano koers 2024 – Bron: TradingView

Gaat de Chang hard fork verandering in de koers brengen?

Ondanks dat Cardano koers nog geen spectaculaire stijgingen in 2024 heeft meegemaakt, komt hier volgende verscheidene crypto analisten en investeerders snel verandering in dankzij de Chang hard fork updates.

Het is een update dat volledig is gericht op het verbeteren en innoveren van Cardano’s netwerk, met als gevolg dat dit grote invloed kan hebben de koers van ADA. Wellicht kan deze update de Cardano koers een duw in de rug geven. Laten we kijken naar de ontwikkelingen rondom het Cardano netwerk:

De innoverende technologie achter Cardano 

Los van de schommelingen in de koers blijft Cardano zich van andere populaire crypto onderscheiden door een innovatie benadering te gebruiken bij de ontwikkeling van blockchain technologie, zoals de onderstaande voorbeelden.

PoS-protocol

Als eerste maakt het netwerk gebruik van een proof-of-stake (PoS) consensusalgoritme, genaamd Ouroboros; het eerste PoS-protocol. Met dit mechanisme kunnen gebruikers hun ADA coins gemakkelijk toekennen aan een stakepool, waardoor ze mee kunnen profiteren.

Basho-ontwikkelingsfase

Een van de belangrijkste ontwikkelingen waar Cardano zich nu op richt, is het verbeteren van de schaalbaarheid en efficiëntie van het platform. In de Basho-ontwikkelingsfase ligt de nadruk op het verhogen van het aantal transacties dat het netwerk aankan. Dit gebeurt onder andere door het inzetten van oplossingen zoals Hydra, een layer 2 technologie die het mogelijk maakt om transacties tegelijkertijd te verwerken. 

Een strategische Latijns-Amerikaanse partnerschap voor Cardano

Ook is Cardano een strategische partnerschap aangegaan met de provincie ‘Entre Rios’ in Argentinië. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor beide partijen: het biedt Cardano namelijk een grotere blootstelling in Latijns-Amerika en ondersteunt tegelijkertijd de plannen van Argentinië om dieper in de blockchain wereld te duiken.

Gezien de groeiende acceptatie van cryptocurrency, in een Argentinië onder leiding van nieuwe president Javier Milei, is deze partnerschap van groot belang. Cardano wil namelijk in deze regio de acceptatie van crypto aanzienlijk gaan vergroten en de waarde van ADA op deze manier tegelijkertijd opdrijven. 

Hoe ziet de toekomst van Cardano eruit?

Gezien de bovenstaande ontwikkelingen in het Cardano netwerk en het feit dat whales 120 miljoen ADA hebben verzameld, lijkt het erop dat er licht aan het einde van de donkere Cardano tunnel te zien is.

Met de grote aankoop van de whales, is Cardano ook direct aan het concurreren met een andere gigant, namelijk Ethereum. Er wordt zelfs voorspelt dat met alle bovenstaande ontwikkelingen de ADA koers deze maand boven de $0,40 zal gaan traden. 

Terwijl de Cardano trein nog langzaam verder aan het opstarten is, hebben we ondertussen twee nieuwe crypto projecten die we aan je willen introduceren, namelijk de projecten Pepe Unchained en The Meme Games. Deze meme coins hebben in een korte tijd heel wat bekendheid weten te vergaren in de crypto wereld. Op zoek naar nieuwe cryptomunten? Lees dan verder:

Ontdek een Layer 2 meme coin

Pepe Unchained introduceert $PEPU op een eigen Layer-2 blockchain die werkt met een grotere snelheid, meer beveiliging, lage transactiekosten en natuurlijk vermakelijke memes.

Het project is een verbeterde versie van de originele Pepe meme. Het heeft een eigen ecosysteem ontwikkeld op zijn eigen blockchain die bovenop het Ethereum-netwerk is gebouwd.

Het is de eerste Pepe token ter wereld die is ontwikkeld op zijn eigen blockchain. Het project heeft in totaal 8 miljard tokens, waarvan 1,6 miljard tijdens de $PEPU presale voor een goedkope prijs aangeschaft kunnen worden. Je hebt nog een paar uur de tijd dus wees er snel bij!

Bezoek nu de website van Pepe Unchained en sluit je aan bij een innoverende community.

Klaar voor de start met je favoriete meme

Het volgende project is een spannende meme coin project, genaamd The Meme Games, en brengt heel wat plezier met zich mee. Vijf van de top meme coins gaan onderling de strijd aan in een Olympische wedstrijd om de gouden medaille. Op dit moment zijn er ongeveer 13 miljoen $MGMES tokens in staking geplaatst. Dit komt neer op ongeveer 41% van het totaal aantal gekochte tokens tijdens de presale.

Zodra je de tokens hebt gekocht, kun je een meme karakter kiezen waarvan je denkt dat hij het goed gaat doen in de evenementen en winst gaat opleveren. Holders kunnen inzetten met de tokens op geautomatiseerde wedstrijden tussen hun favoriete meme personages.

Als jouw meme wint krijgen holders een mooie bonus van 10% bovenop hun standaard staking rewards, wat $MGMES zeer winstgevend kan maken. Investeerders kunnen $MGMES coins kopen voor een prijs van $0,0091 per coin. Deze prijs zal alleen maar gaan stijgen zodra de coin is gelist op de exchanges.

Bezoek nu de website van The Meme Games voor leuke en sportieve investering.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Cardanopeputhe meme games

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...