Crypto analist voorspelt: XRP koers is op weg naar $1

2739 totale weergaven
XRP koers verwachting

Crypto analist Goomba is optimistisch over de XRP koers en denkt dat de munt binnen een paar maanden boven de $ 1 kan stijgen. In een post op Xzei Goomba dat dit mogelijk is, hoewel niet zeker. De laatste keer dat XRP $ 1 bereikte, was in december 2021.

Kan de XRP koers stijgen tot $ 1?

Op het moment van Goomba’s voorspelling stond XRP op ongeveer $ 0,6065. Sindsdien is de prijs gezakt tot onder de $ 0,60 en staat nu op $ 0,57, een daling van 0,32% in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap Om de $ 1 te bereiken, moet XRP 75,43% stijgen vanaf de huidige prijs.

Meerdere analisten denken ook dat XRP $ 1 kan bereiken. The Crypto Basic zag een “golden cross” in de XRP-grafiek. Dit betekent dat de prijs boven $ 0,65 kan stijgen en mogelijk $ 1 kan halen.

Recente prijsdalingen van XRP

XRP kreeg veel aandacht in juli 2024 toen de prijs steeg van $ 0,40 naar boven de $ 0,60. Dit gebeurde op de eerste ‘verjaardag’ van de uitspraak van rechter Analisa Torres, waarin stond dat XRP geen effect is. Geruchten over een mogelijke schikking in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple hielpen ook de prijs omhoog te duwen naar $ 0,65.

Recente gebeurtenissen, zoals het conflict tussen Israël en Hamas, hebben de cryptomarkt beïnvloed, inclusief de XRP koers. De moord op een Hamas-leider in Iran door Israël leidde tot speculaties over vergelding. Dit zorgde voor meer volatiliteit op de financiële markten. Dit conflict droeg bij aan de recente daling van de XRP koers.

Ripple bracht 500 miljoen XRP vrij uit escrow, wat ook de prijs deed schommelen. De XRP koers zakte hierdoor onder de $ 0,55, maar herstelde later tot $ 0,57.

Hoewel de weg naar $ 1 voor XRP lastig is, is het mogelijk. Marktbewegingen, wereldwijde gebeurtenissen en technische indicatoren zullen een grote rol spelen in de koers van XRP in de komende maanden. Grote gebeurtenissen om in de gaten te houden zijn het conflict tussen Israël en Hamas, aanpassingen in de rente door de Amerikaanse FED, en de mogelijke overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse verkiezingen.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...