Dogecoin nieuws: ontwikkelaars hinten op belangrijke beveiligingsupdate, wat betekent dit voor DOGE?

2135 totale weergaven

Dogecoin core, de software waarmee Dogecoin nodes opereren, zal binnenkort een grote update krijgen. Twee weken geleden kwamen de ontwikkelaars van Dogecoin core tot een overeenkomst om de veiligheid op de Dogecoin nodes te verhogen.

Het is de bedoeling dat bij afwezigheid van verificatie een vertrouwenspersoon in het netwerk zal worden aangewezen, om zo het netwerk betrouwbaarder te maken. Dit heeft zijn voordelen, omdat het netwerk dan sneller kan opereren, maar kent ook een keerzijde. Wanneer deze vertrouwenspersoon namelijk toegang krijgt, kan deze ook gemakkelijk virussen installeren. Daardoor is het mogelijk dat de private keys en identiteit van een node operator op straat komt te liggen.

De laatste update van Dogecoin core zal er voor gaan zorgen dat de toewijzing aan een persoon niet rakelings wordt gedaan. Hierdoor zal het netwerk een stuk veiliger gaan opereren. Dit is een positieve ontwikkeling in het ecosysteem van Dogecoin, maar desondanks weet de koers van DOGE toch een daling te ondergaan.

Eveneens als de positieve ontwikkelingen voor Dogecoin, zien we dat ook Bitcoin een steuntje in de rug krijgt. Cynthia Lummis, een Amerikaanse Senator, heeft voorgesteld om Bitcoin te gaan gebruiken om de dollar te dekken. De staatsschulden van de dollar staan namelijk op een all time high van $ 35 biljoen.

Het voorgestelde document is opgestuurd naar de Senate Banking Committee en ziet steun van ruim 2200 andere Senators. Goed nieuws in de crypto sector dus, maar de koersen reageren hier helaas niet op, want de market cap van de algehele crypto markt is gedaald van $ 2,37 biljoen naar $ 2,15 biljoen.

De Dogecoin koers verwachting

De Doge koers verwachting is de afgelopen week flink gedaald. De meme coin wist binnen een week met 17% in waarde te verminderen. De afgelopen 24 uur staat Dogecoin 5% onder water, waardoor de koers momenteel op $ 0,107 staat.

Dogecoin Koers Verwachting
Dogecoin Koers Verwachting – Bron: TradingView

De koers van DOGE is recentelijk uit een descending triangle patroon gebroken. Dit patroon resulteert in de meeste gevallen in een daling en dat lijkt nu ook het geval zijn. Hierdoor ligt er nu een belangrijk koerslevel rond $ 0,1285, waar DOGE momenteel 16% onder beweegt.

DOGE/USD - Bron : TradingView
DOGE/USD – Bron : TradingView

Er liggen twee resistance levels boven de huidige koers van DOGE rond $ 0,1285 en $ 0,1175. Hier zou de koers wellicht heen kunnen bewegen en een afwijzing ervaren. Daarnaast liggen er twee support levels rond $ 0,1050 en $ 0,970. Hier heeft DOGE in de afgelopen weken een aantal keren support weten te vinden.

Het lijkt erop dat de algehele crypto markt momenteel een daling ervaart. Wanneer het einde van de daling in zicht is, is nog onduidelijk nu er verwacht wordt door experts dat een recessie om de hoek staat.

Investeerders op zoek naar alternatieven voor Dogecoin

Nu de koers van Dogecoin er onzeker uitziet, zijn investeerders op zoek naar alternatieve crypto coins. Twee presale projecten die hier uiterst geschikt voor zijn, zijn Pepe Unchained en WienerAI.

Deze presale projecten kwamen dit jaar tot leven en hebben sindsdien een groot succes ervaren. Gezamenlijk hebben de presales meer dan $ 16 miljoen weten op te halen, wat aangeeft dat investeerders potentie zien in deze projecten.

Pepe Unchained

Pepe Unchained is een nieuw presale project dat gebaseerd is op de originele Pepe coin. Het voordeel van Pepe Unchained is dat het gebouwd is op de Ethereum blockchain. Hierdoor kan het genieten van lage transactiekosten en snelle transacties.

De presale heeft meer dan $ 7,2 miljoen weten op te halen sinds zijn lancering. Pepe Unchained heeft dus de aandacht weten te trekken van veel investeerders. Tijdens deze presale kunnen $PEPU-tokens gekocht worden, die vervolgens gestaked kunnen worden tegen een rente van 269%.

Wees er snel bij voordat Pepe Unchained verschijnt op een centrale exchange en de koers door het dak gaat. De $PEPU tokens kunnen alleen gekocht worden via de officiële website van Pepe Unchained. Het is mogelijk om $PEPU te kopen met ETH, BNB, USDT en creditcard tegen een koers van $ 0,008875.

WienerAI

WienerAI is een nieuw presale project dat gebaseerd is op een hondenras. WienerAI is deels hond en deels worst. Tijdens de presale van WienerAI kunnen vroege investeerders gebruik maken van een AI handelsbot die is gecreëerd door het presale project. Hierdoor kunnen traders gemakkelijker keuzes maken tijdens het handelen in crypto coins

Het is eveneens als bij Pepe Unchained, ook bij WienerAI mogelijk om de presale token te staken. Hier staat een rente van 120% tegenover.

Wees er snel bij om nog deel uit te maken van de presale van WienerAI. De $WAI-token is te koop via de officiële website van WienerAI tegen een koers van $ 0,00075. De token kan gekocht worden met ETH, USDT of creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...