Een van de grootse hedgefondsen van Europa investeert $464 miljoen in Bitcoin ETF

818 totale weergaven
Europa ETH

Capula Investment Management, een van de grootste hedgefondsen in Europa, heeft een investering van $464 miljoen in spot Bitcoin ETF-aandelen gemeld. Deze investering werd bekend in een rapport dat maandag werd ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens het rapport betreft het aandelen van spot Bitcoin ETF’s uitgegeven door BlackRock en Fidelity.

De rapportage betreft de portefeuille van Capula aan het einde van het tweede kwartaal, met een peildatum van 30 juni. Sindsdien is de waarde van Bitcoin gedaald, waardoor de totale waarde van deze positie nu ongeveer $420 miljoen bedraagt.

Hedgefonds met bitcoin

Capula, gevestigd in Londen, staat bekend als een van de toonaangevende hedgefondsbeheerders in Europa. Het fonds is niet het enige grote hedgefonds dat interesse toont in spot Bitcoin ETF’s. Eerder dit jaar meldde Millennium Management bijna $2 miljard te hebben geïnvesteerd in crypto-gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s).

De recente daling in de prijs van Bitcoin heeft invloed gehad op de waarde van deze ETF-aandelen. Dit onderstreept de volatiliteit van cryptocurrencies, zelfs in gereguleerde financiële producten zoals ETF’s. Hedgefondsen zoals Capula en Millennium blijven echter actief in deze markt, ondanks de prijsfluctuaties.

Een ETF volgt slechts de waarde van de onderliggende asset. In dit geval dus bitcoin. Het is een manier voor bedrijven, personen en alles daar omheen om blootstelling te krijgen aan de koers van BTC zonder zelf bitcoin te bezitten. Dat komt dus neer op speculeren op de koers, zonder de extra meerwaarde van ‘echte’ bitcoin in bezit. Een bedrijf als Capula kan dus niet zelf bij hun bitcoin of deze versturen.

Lees meer over:
ETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...