FTX treft schikking met CFTC voor $12,7 miljard om crediteuren terug te betalen

109 totale weergaven

.De failliete cryptocurrency exchange FTX heeft een schikking van $12,7 miljard getroffen met de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om een lopende rechtszaak op te lossen, waarbij het geld is ingesteld om de schuldeisers terug te betalen.

Schikking overzicht

De failliete cryptocurrency exchange FTX heeft een schikking van $12,7 miljard getroffen met de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om lopende rechtszaken op te lossen.

De overeenkomst, in afwachting van goedkeuring door de rechtbank, wijst $4 miljard toe aan schadevergoedingen en $8,7 miljard aan restitutievergoedingen.

Deze fondsen zullen worden gebruikt om de crediteuren van FTX terug te betalen, aangezien de CFTC ervoor heeft gekozen om geen civielrechtelijke boete op te leggen.

Gevolgen

De voorgestelde schikking is een cruciaal onderdeel van het faillissementsherstructureringsplan van FTX. Volgens de rechtbank zal deze schikking helpen bij het oplossen van geschillen met een van de grootste schuldeisers van het platform, waardoor verdere proceskosten en vertragingen worden voorkomen.

Een hoorzitting over de schikking is gepland voor 6 augustus in de faillissementsrechtbank voor het District of Delaware.

Achtergrond van de rechtszaak

De CFTC klaagde FTX, haar zusterbedrijf Alameda Research en hun eigenaar Sam Bankman-Fried eind 2022 aan. De rechtszaak beschuldigde hen van fraude en onjuiste voorstelling van zaken.

De ondergang van FTX werd veroorzaakt door een artikel van CoinDesk. Hierin werd onthuld dat de balans van Alameda zwaar leunde op de cryptocurrency van FTX. Dit leidde tot een massale terugtrekking van fondsen door klanten en het uiteindelijke faillissement van FTX.

Toekomstige stappen en gevolgen voor de markt

FTX’s schikking met de CFTC markeert een belangrijke stap in haar faillissementsprocedure. Schuldeisers beslissen momenteel of ze hun uitbetalingen in contanten of in cryptocurrency willen ontvangen, onder invloed van het aanzienlijke herstel van de cryptomarkt sinds het faillissement van FTX.

De uitkomst van deze beslissing kan het toekomstige landschap voor de schuldeisers van FTX en de bredere cryptomarkt verder vormgeven.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....