WazirX draait transacties terug na hack van $ 230 miljoen

125 totale weergaven

De Indiase cryptocurrency exchange WazirX heeft plannen aangekondigd om alle transacties ongedaan te maken die zijn gedaan na een hack van $230 miljoen, met als doel om de saldi van gebruikers te herstellen naar de staat van voor de hack.

WazirX kondigt het terugdraaien van transacties aan

De Indiase cryptocurrency exchange WazirX heeft plannen aangekondigd om alle transacties terug te draaien die plaatsvonden na de opnamestop van 18 juli 2024. Deze beslissing komt als reactie op een significante hack die resulteerde in het verlies van meer dan $230 miljoen aan crypto-activa.

Details van de 18 juli hack

Op 18 juli kreeg WazirX te maken met een beveiligingsinbreuk gericht op de multisig-wallet op Ethereum. De hack resulteerde in de ongeautoriseerde overdracht van meer dan $230 miljoen, waardoor een groot deel van de reserves van het platform werd aangetast. Blockchain analytics bedrijf Elliptic suggereerde dat hackers gelieerd aan Noord-Korea mogelijk verantwoordelijk waren voor de aanval.

Gebruikerstegoeden worden hersteld

Om de impact van de hack te beperken en eerlijkheid te garanderen, heeft WazirX besloten om alle transacties die tussen 18 en 21 juli zijn gedaan ongedaan te maken. Hierdoor worden de portfoliosaldi van gebruikers teruggezet naar de stand van 18 juli 2024, om 13.00 uur IST. Het herstelproces zal de komende dagen worden uitgevoerd en getroffen gebruikers zullen meldingen ontvangen over de getroffen transacties.

Redenen achter het terugdraaien van de handel

De beslissing om transacties terug te draaien is bedoeld om de integriteit van het platform te beschermen en een eerlijke uitkomst voor alle gebruikers te garanderen. Door het annuleren van transacties die na de hack zijn gedaan, wil WazirX de afwijkingen die zijn veroorzaakt door de cyberaanval aanpakken en een eerlijke oplossing bieden voor haar gebruikers.

Reacties van de industrie en toekomstige stappen

Na de hack stelde WazirX in eerste instantie een “gesocialiseerde verliesstrategie” voor via een enquête op sociale media, die veel reacties uit de gemeenschap kreeg. Gebruikers bekritiseerden het idee om klanten direct voor de verliezen te laten opdraaien.

Als reactie op de feedback heeft WazirX gekozen voor de “trade reversal” strategie om beter tegemoet te komen aan de zorgen van gebruikers.

De beurs heeft gebruikers verzekerd dat er actief wordt gewerkt om de situatie op te lossen en de normale werking te herstellen. Tijdens het herstelproces blijven handel en opnames op het platform stil liggen.

Samenvatting

De beslissing van WazirX om transacties terug te draaien en gebruikerssaldi te herstellen is een belangrijke stap in de aanpak van de nasleep van de hack van $ 230 miljoen. De beurs zet zich in voor een eerlijke uitkomst voor haar gebruikers en voor het behoud van de integriteit van haar platform terwijl ze toewerkt naar het hervatten van de normale activiteiten.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....