Poetin keurt wet goed die mining van cryptocurrency in Rusland legaliseert

231 totale weergaven
|

De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend die het mining van cryptocurrency’s in het land officieel legaliseert, wat een nieuwe fase markeert voor digitale valuta’s in Rusland.

Cryptocurrency mining nu wettelijk toegestaan

Op 8 augustus 2024 ondertekende de Russische president Vladimir Poetin een wet die mining van cryptocurrencies in Rusland legaliseert. Deze nieuwe wetgeving betekent een belangrijke verschuiving in de manier waarop het land omgaat met digitale activa en positioneert Rusland als een belangrijke speler in de wereldwijde mining van cryptocurrencies.

Specifieke regels voor geregistreerde entiteiten

Onder de nieuwe wet mogen alleen Russische rechtspersonen en individuele ondernemers die geregistreerd staan in een speciale overheidsinventaris zich bezighouden met mining van cryptocurrency. Dit proces is cruciaal voor het genereren van nieuwe munten en het verifiëren van transacties binnen blockchainnetwerken.

Individuele miners mogen echter deelnemen zonder officiële registratie, op voorwaarde dat hun energieverbruik de door de overheid ingestelde limieten niet overschrijdt.

Beperkingen en toezicht door de Russische Centrale Bank

De wet introduceert ook maatregelen om het gebruik van digitale valuta voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld te voorkomen. De Russische Centrale Bank zal samen met andere overheidsinstanties toezicht houden op de mining industrie en specifieke regelgevende eisen stellen aan geregistreerde entiteiten en individuele miners.

Breder toezicht en reclamebeperkingen

Naast het legaliseren van mining, staat de wetgeving het verhandelen van buitenlandse digitale financiële activa op Russische blockchainplatforms toe. De Bank van Rusland behoudt echter de bevoegdheid om bepaalde activa te verbieden als ze een bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit van het land.

De wet legt ook strenge controles op voor het adverteren en promoten van cryptocurrencies in Rusland, om te voorkomen dat potentieel riskante beleggingen op grote schaal worden gepromoot.

Implicaties voor internationale betalingen en de Russische economie

Deze stap van Rusland komt te midden van aanhoudende internationale spanningen en economische sancties. Door mining van cryptocurrency te legaliseren, positioneert Rusland zich om zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar voor internationale handel te verminderen. De wet zal naar verwachting in november 2024 van kracht worden en verdere details over de regelgeving zullen in de komende maanden worden vastgesteld.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....