Cryptomarkt verwacht binnenkort grote volatiliteit: Publicatie CPI en $230 miljoen aan token ontgrendelingen

280 totale weergaven
bitcoin volatiliteit

De cryptomarkt verwacht binnenkort enorme volatiliteit met de publicatie van de Amerikaanse CPI gegevens en $230 miljoen aan token ontgrendelingen, wat een belangrijke invloed is op de trends en richting van de markt deze week. 

Belangrijke ontwikkelingen op de cryptomarkt

Deze week is de cryptomarkt zich voor aan het bereiden op belangrijke ontwikkelingen, waaronder de publicatie van de Amerikaanse CPI (Consumer Price Index) gegevens en aanzienlijke ontgrendelingen van tokens voor een totaalbedrag van meer dan $230 miljoen. Deze gebeurtenissen zullen naar verwachting aanzienlijke marktvolatiliteit veroorzaken en de richting van de markt beïnvloeden. 

Het Amerikaanse CPI rapport voor juli zal naar verwachting op 14 augustus 2024 worden gepubliceerd. Naar verwachting zal het rapport de recente trend van dalende inflatie bevestigen. Analisten zijn van mening dat als de CPI gegevens geen aanzienlijke stijging in inflatie laten zien, het FOMC (Federal Open Market Committee) waarschijnlijk door zal gaan met een geplande renteverlaging in september. Deze renteverlaging kan de marktliquiditeit vergroten en mogelijk de waarde van activa, waaronder cryptocurrencies, kunnen verhogen. 

De CPI gegevens van juni

In juni wezen de CPI gegevens op een bescheiden maandelijkse stijging van de kerninflatie met een jaarlijks percentage van 3%. Voorspellingen van de Federal Reserve Bank of Cleveland en de voorspellingsmarkt Kalshi suggereren dat de SPI van juli een afkoelende economie zal laten zien. 

Vorige week kende de cryptomarkt een sterke daling, waarbij Bitcoin daalde voordat de koers weer herstelde. De komende CPI gegevens zullen van cruciaal belang zijn om te bepalen of dit herstel zich voortzet of dat er meer volatiliteit in het verschiet ligt. 

Grote token ontgrendelingen deze week

Ook zal de cryptomarkt deze week grote token ontgrendelingen zien met een waarde van meer dan $230 miljoen, onder leiding van The Sandbox en Arbitrum. De Sandbox is van plan een aanzienlijke hoeveelheid SAND tokens vrij te geven, die 9% van het circulerende aanbod uitmaken. 

Deze tokens worden toegewezen aan teamleden, adviseurs en de bedrijfsreserve. Dit markeert de definitieve ontgrendeling voor particuliere investeerders van SAND. Op dezelfde manier zal Arbitrum een grote hoeveelheid ARB tokens ontgrendelen voor particuliere investeerders. 

Aanzienlijke marktvolatiliteit

Naar verwachting zullen deze token ontgrendelingen aanzienlijke marktvolatiliteit veroorzaken, omdat grote ontgrendelingen de tokenprijzen en het sentiment kunnen beïnvloeden. Beleggers en marktdeelnemers zullen deze gebeurtenissen nauwlettend in de gaten houden om de impact op de cryptomarkt te begrijpen. 

Samenvatting

Samenvattend gaat de cryptomarkt een veelbewogen week tegemoet met belangrijke ontwikkelingen, waaronder de publicatie van de Amerikaanse CPI gegevens en het ontgrendelen van belangrijke tokens. Deze gebeurtenissen zullen waarschijnlijk de markttrends beïnvloeden en de richting van de cryptomarkt voor de komende weken bepalen. 

Lees meer over:
CPItoken ontgrendeling

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...