Grote miner wil $250 miljoen ophalen en meer bitcoin kopen

169 totale weergaven

Marathon Digital Holdings heeft aangekondigd dat het van plan is om $250 miljoen op te halen door middel van een private uitgifte van converteerbare senior obligaties. De opbrengst zal grotendeels worden gebruikt voor de aanschaf van extra Bitcoin en algemene bedrijfsdoeleinden.

Obligaties voor bitcoin

Het Amerikaanse Marathon Digital, een van de grootste bitcoin miners ter wereld, kondigde op 12 augustus 2024 aan dat het $250 miljoen wil ophalen via de uitgifte van converteerbare senior obligaties. Deze obligaties zullen worden aangeboden in een private transactie aan gekwalificeerde institutionele kopers. De onderneming heeft aangegeven dat de opbrengsten hoofdzakelijk zullen worden aangewend voor de aankoop van extra Bitcoin, alsmede voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De obligaties, die tot 1 september 2031 zullen lopen, zijn ongedekte en senior verplichtingen. Ze zullen halfjaarlijks rente uitkeren, met de eerste rentebetaling gepland in maart 2025. De uitgifte is echter afhankelijk van marktomstandigheden en andere factoren, wat betekent dat de transactie mogelijk niet doorgaat onder de beoogde voorwaarden.

Het uitgeven van dit soort obligaties komt steeds vaker voor. Grote en kleine bedrijven proberen zo geld uit de markt te halen om specifiek bitcoin te kopen. Terwijl je het natuurlijk ook in kunt zetten, als je dat duidelijk communiceert, om andere zaken mee te doen. Dit gaat dus specifiek om de tacktiek om zo veel en zo vroeg mogelijk veel BTC te vergaren. Die $250 miljoen moet uiteindelijk worden terugbetaald, maar wel een stuk later dan nu.

De aankondiging volgt op een moeizaam tweede kwartaal voor Marathon Digital. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $199,7 miljoen voor Q2 2024, een forse stijging ten opzichte van het verlies van $9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de tegenvallende cijfers blijft Marathon Digital inzetten op de aankoop van Bitcoin. Eind juli 2024 kondigde het bedrijf aan dat het voor $100 miljoen aan Bitcoin had gekocht, waardoor het totaal op de balans komt op meer dan 20.000 BTC. Ook kreeg het bedrijf een boete van $138 miljoen vanwege contractbreuk met een ouderwerknemer.

 

Lees meer over:
Marathon Digitalminers

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...