Elon Musk en Donald Trump bespreken wereldwijde kwesties, maar zwijgen over Bitcoin

183 totale weergaven
trump

In een recent X Spaces-gesprek van meer dan twee uur, bespraken Elon Musk en voormalig president Donald Trump diverse actuele en wereldwijde kwesties. Variërend van inflatie en klimaatverandering tot kernenergie en de opkomst van Argentinië onder de nieuw gekozen president Javier Milei. Ondanks de brede waaier aan onderwerpen, kwam Bitcoin niet aan bod tijdens de discussie.

Het gesprek, dat live werd gevolgd door meer dan twee miljoen mensen, raakte verschillende gevoelige en urgente onderwerpen. Een opvallend thema was de inflatie, waar Trump en Musk hun zorgen uitten over de impact op de wereldeconomie. Ze spraken ook over de rol van kernenergie als een potentiële oplossing voor de klimaatcrisis, een onderwerp dat Musk eerder heeft gepromoot als een essentieel onderdeel van de energiemix.

Daarnaast kwam de recente politieke verschuiving in Argentinië aan bod, waar Javier Milei, een libertaire econoom die bekendstaat om zijn radicale ideeën, de presidentsverkiezingen won. De opkomst van Milei wordt door velen gezien als een reactie op de economische uitdagingen waarmee het land kampt, waaronder een torenhoge inflatie en corruptie.

Geen vermelding van Bitcoin

Ondanks de verwachting van sommigen dat Bitcoin wellicht een onderwerp van gesprek zou zijn, werd er geen brug geslagen naar de digitale valuta. Dit is opmerkelijk, aangezien Musk in het verleden zijn interesse in Bitcoin en andere cryptovaluta’s niet onder stoelen of banken heeft gestoken. Maar hij was ook regelmatig kritisch. Hij heeft zelfs de koers van Bitcoin beïnvloed met zijn tweets en publieke verklaringen in het verleden. Trump is in zijn campagne ook druk bezig met bitcoin. In het verleden waren veel tech CEO´s actief in het kamp van de Democraten, maar nu lijkt de crypto-industrie zich voornamelijk achter Trump te scharen. Met woorden, maar ook met donaties.

Het gesprek ging ook in op andere belangrijke thema’s, zoals de poging tot moord op Trump, de uitgaven van de NAVO, immigratie en de Amerikaanse grenzen. Al deze punten stonden hoger op de agenda dan BTC. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het volledige gesprek, is het X Spaces-event terug te luisteren via het platform.

Lees meer over:
Elon MuskTrump

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...