TeraWulf ziet bitcoinproductie dalen met 21% in Q2

149 totale weergaven
bitcoin BTC mining

TeraWulf, een Amerikaanse Bitcoin miner, rapporteerde een daling van 21% in het aantal gemijnde Bitcoin in het tweede kwartaal van 2024, maar behaalde desondanks een kwartaalomzet van $35,6 miljoen, iets hoger dan analisten hadden verwacht.

In het tweede kwartaal van 2024 wist TeraWulf 699 Bitcoin te mijnen, een aanzienlijke daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze daling wordt toegeschreven aan een toename in de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk en de halvering van de beloning voor Bitcoin miners in april 2024. Ondanks deze uitdagingen zag het bedrijf zijn omzet met 130,2% stijgen, van $15,5 miljoen in Q2 2023 naar $35,6 miljoen in Q2 2024. TeraWulf boekte echter een verlies van $0,03 per aandeel, wat slechter was dan de verwachte $0,02 per aandeel.

De kosten voor het mijnen van één Bitcoin stegen met 243% tot $22.954, vergeleken met $6.688 in het tweede kwartaal van 2023. Deze stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door de eerder genoemde toename in netwerkmoeilijkheid en de gevolgen van de Bitcoin halving. Minen is moeilijker en duurder dan ooit.

Concurrent Marathon Digital wil $250 miljoen ophalen om meer bitcoin te kopen. Miners proberen op verschillende manieren hun hoofd boven water te houden in deze concurrerende markt. Sommige focussen zich op AI, anderen op meer bitcoin kopen. Sommige partijen proberen het allemaal.

Focus op AI en HPC-uitbreiding

Naast zijn kernactiviteiten in Bitcoin-mijnbouw, zet TeraWulf strategische stappen richting high-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf is begonnen met de bouw van een nieuwe faciliteit bij Lake Mariner, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik zal worden genomen en 50 megawatt extra infrastructuurcapaciteit zal toevoegen. Daarnaast heeft TeraWulf geïnvesteerd in een 128-GPU cluster van NVIDIA om zijn HPC- en AI-projecten te ondersteunen.

Volgens Kerri Langlais, Chief Strategy Officer van TeraWulf, overweegt het bedrijf een mogelijke fusie om zijn winstmarges te vergroten. Deze overwegingen komen te midden van toenemende fusie- en overnameactiviteiten in de Bitcoin-mijnindustrie, zoals blijkt uit het mislukte overnamebod van Riot Platforms op Bitfarms in juni 2024.

 

Lees meer over:
miners

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...