My First Bitcoin start initiatief om 100.000 studenten wereldwijd te bereiken

149 totale weergaven

Mi Primer Bitcoin, een toonaangevende non-profitorganisatie op het gebied van bitcoin-educatie, heeft een ambitieus project gelanceerd om 100.000 studenten wereldwijd les te geven over Bitcoin. Dit initiatief wordt ondersteund door een crowdfundingcampagne op Geyser, een platform dat volledig op donaties met Bitcoin draait. Mi Primer Bitcoin, ook bekend als My First Bitcoin, geeft op een unieke manier les over bitcoin. De organisatie is wereldwijd actief en probeert mensen te leren over geld en BTC.

35.000 studenten

Sinds de oprichting in 2021 heeft Mi Primer Bitcoin al meer dan 35.000 studenten in El Salvador onderwezen en educatieve hulpmiddelen gecreëerd, waaronder een 10-weekse Bitcoin-diplomacursus. Dit lesmateriaal wordt momenteel gebruikt in meer dan 20 landen, waaronder Argentinië, Canada, India en Zuid-Afrika. In oktober 2023 begon het Salvadoraanse Ministerie van Onderwijs met het gebruik van dit curriculum voor hun eigen nationale onderwijsprogramma.

In 2024 breidde Mi Primer Bitcoin verder uit door in samenwerking met het ministerie in El Salvador nieuw lesmateriaal te ontwikkelen voor jongere leerlingen. De organisatie blijft strikt onafhankelijk en accepteert geen overheidsfinanciering, waardoor alle materialen open-source blijven en wereldwijd beschikbaar zijn. Voor studenten, maar juist ook voor mensen die anderen les willen geven.

De statistieken over waar My First Bitcoin het geld vandaan haalt

Het doel van Mi Primer Bitcoin is om in de komende jaren het aantal opgeleide studenten te verdrievoudigen. Dit zal onder andere worden gerealiseerd door het aanbieden van lessen in 90 klassen in El Salvador, waarmee 2.700 studenten worden bereikt, en door samen te werken met 10 openbare scholen, waardoor nog eens 10.500 studenten kennis zullen maken met Bitcoin.

De recente crowdfundingcampagne op Geyser streeft ernaar 5 Bitcoin op te halen om deze missie te ondersteunen. Belangstellenden kunnen bijdragen als deelnemer, supporter, ambassadeur of ‘gamechanger’, en zo helpen om de volgende generatie bitcoin-experts op te leiden. Interesse? Klik op de link in onderstaande tweet.

De beloningen voor donaties aan dit mooie project van My First Bitcoin
Lees meer over:
El SalvadorMy First Bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...