$1,8 miljard aan oude Bitcoin plots in beweging: Risico op verkopen

168 totale weergaven
bitcoin koers prijs transacties

De bitcoin (BTC) koers is na enkele dagen weer terug boven de grens van $ 60.000, dankzij een grote sprong die gisterenavond plaatsvond. Terwijl de bitcoin koers enkele dagen onder deze belangrijke psychologische grens bleef, is er een enorm bedrag van maar liefst $ 1,7 miljard aan ‘slapende’ bitcoins op de blockchain in beweging gebracht.

Deze verplaatsing wekt de zorgen dat deze bitcoins mogelijk gedumpt zullen worden op de markt, wat de koers opnieuw een domper kan bezorgen.

29.206 bitcoins na jaren weer in beweging

De pseudonieme crypto-analist XBTM schreef gisteren in een post op CryptoQuant dat er op zondag 11 en maandag 12 augustus een ‘’toename in activiteit is geweest onder lang slapende bitcoin-houders’’.

De on-chain analist geeft aan dat er op die dagen een totaal van 29.906 bitcoins na jaren aan inactiviteit weer zijn verplaatst op de blockchain. Tegen de huidige bitcoin koers van ongeveer $ 61.000 draagt deze totale stapel een waarde van $ 1,824 miljard.

Op zondag werden 18.536 bitcoins, die twee tot drie jaar onder het stof hebben gezeten, verplaatst – “wat merkbare druk op de bitcoin koers veroorzaakte”. Een paar uur later werd nog eens 5684 bitcoins, die drie tot zes maanden inactief waren, verplaatst.

Een dag later ontwaakten nog meer oude bitcoins. Een totaal van 4986 bitcoins, die drie tot twaalf maanden stil hadden gezeten, samen met 2394 bitcoins, die drie tot vijf jaar slapend waren, naar nieuwe walletadressen verstuurd.

BTC koers stijgt tot $ 61.000

Zoals XBTManager aangeeft, hebben de transacties de nodige schommelingen in de markt veroorzaakt. “Wanneer deze lang slapende bitcoins worden verplaatst, leidt dit vaak tot een verhoogde verkoopdruk op de markt. In tijden van lage liquiditeit kan dit neerwaartse druk op de prijzen creëren, die mogelijk kan aanhouden,” zo schrijft de analist.

Vooralsnog is de bitcoin koers na de opvallende verplaatsingen juist hard de andere kant opgeslagen. Na dagen veelal te hebben geschommeld tussen $ 58.000 en $ 60.000, is bitcoin momenteel in strijd met $ 61.000. Mocht bitcoin dit prijslevel weten te veroveren dan staat rond $ 62.000 de volgende grote test te wachten. 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...