The Simspons 3 jaar geleden: Bitcoin prijs van ∞

287 totale weergaven
simpson voorspelling bitcoin

Drie jaar geleden zond de populaire animatieserie The Simpsons een aflevering uit waarin een opmerkelijke voorspelling werd gedaan: de Bitcoin prijs zou oneindig worden. De voorspelling kwam weer langs op social media.

The Simpsons staat er om bekend dat ze een voorspellende gaven hebben over zaken die zouden kunnen gebeuren in de toekomst. Uiteraard geen echte voorspelling, wel is het een van de vele weergaves van bitcoin in de populaire cultuur.

Bart the Bad Guy

In de betreffende scène, die deel uitmaakte van de aflevering “Bart the Bad Guy” uit seizoen 31, wordt een fictief financieel nieuwsprogramma getoond met de naam “Crazy Ca$h”. Op de achtergrond van de scène is een tickertape te zien met verschillende aandelenprijzen en andere financiële informatie. Tussen de fluctuaties van aandelen als GME en FOX, valt de vermelding van Bitcoin direct op: de prijs wordt weergegeven met het symbool ∞, wat staat voor oneindig.

De scène werd destijds als humoristisch bedoeld, een knipoog naar de volatiliteit en het speculatieve karakter van Bitcoin en andere cryptocurrency’s. De timing van de heropleving van deze meme is opmerkelijk. In 2021, het jaar van de uitzending, steeg de Bitcoin prijs aanzienlijk.

Hoewel de oneindige Bitcoin-prijs uiteraard niet letterlijk te nemen is, weerspiegelt de scène de visie dat Bitcoin een enorm potentieel heeft in het huidige economische klimaat. Voorstanders van Bitcoin beweren dat de digitale munt, met zijn gedecentraliseerde en deflatoire aard, een veilige plek kan bieden in tijden van economische onzekerheid. De implicatie van een oneindige waarde kan ook worden gezien als een kritiek op het traditionele financiële systeem, waarbij de waarde van fiatgeld onderhevig is aan inflatie en overheidsbeleid.

De voorspelling van The Simpsons over een oneindige prijs heeft een iconische status gekregen binnen de cryptogemeenschap. Hoewel het duidelijk als satire is bedoeld, blijft het een krachtig symbool van de speculatie en hoop die velen hebben in de potentie van cryptocurrencies. In de voortdurende discussie over de toekomst van digitaal geld, zal deze scène waarschijnlijk nog lange tijd als referentiepunt blijven dienen.

De huidige prijs van bitcoin

Voorlopig heeft bitcoin nog gewoon een dollarprijs, en is er geen sprake van een oneindige waarde.

Op 15 augustus 2024 bevindt Bitcoin zich op een prijsniveau van $59.500. Wat neerkomt op een daling van 19,4% tegenover zijn all-time high (ATH) van $73.790, bereikt op 14 maart 2024.

De huidige prijs vertaalt zich naar 1.681 satoshi per Amerikaanse dollar. Als we Bitcoin vergelijken met goud, een traditionele veilige haven, blijkt dat één Bitcoin momenteel gelijk is aan 24,3 ounce goud. Dit komt neer op 6,94% van de totale marktkapitalisatie van goud. Deze vergelijking benadrukt de groeiende rol van Bitcoin als digitaal goud, een narratief dat steeds meer aan kracht wint, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...