Goldman Sachs koopt $418 miljoen in BTC ETFs – gaan bekende crypto’s terug stijgen?

169 totale weergaven
goldman sachs

Onlangs werd bekend gemaakt dat Goldman Sachs voor $ 418 miljoen in spot Bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd, een belangrijke stap die kan leiden tot een toename in instroom van institutioneel kapitaal. Gaat crypto stijgen?

Goldman Sachs is een van de grootste investeringsbanken ter wereld en onlangs werd duidelijk dat deze partij ervoor gekozen heeft om maar liefst $ 418 miljoen te investeren in spot Bitcoin ETF’s. Van deze $ 418 miljoen werd $ 238 miljoen geïnvesteerd in de iShares Bitcoin Trust van BlackRock.

Het is een belangrijk signaal dat financiële instituten nog altijd geïnteresseerd zijn in de wereld van crypto. Helemaal nadat er recentelijk juist bekend werd dat een aantal grote investeringsbedrijven zoals Morgan Stanley hun Bitcoin ETF-investeringen juist verlaagd hebben.

Morgan Stanley reduceerde zijn Bitcoin ETF-holdings namelijk van $ 270 miljoen naar $ 189 miljoen. De hernieuwde interesse van Goldman Sachs kan dus een indicatie zijn van een nieuwe instroom van kapitaal naar de markt van Bitcoin. Maar wat gaat het effect hiervan zijn op de Bitcoin koers?

Bitcoin koers verwachting

Bitcoin bevindt zich op het moment van schrijven rond de $ 58.645, 3,55% lager dan een week geleden. Ten opzichte van een maand geleden is Bitcoin nu meer dan 7% gedaald in waarde.

btc
Bitcoin koers grafiek (7 dagen) – bron: CoinMarketCap

Het is een teken dat deze bekende crypto nog altijd niet hersteld is van de recente crypto crash, ondanks dat de grootste verliezen inmiddels goedgemaakt zijn.

Het is een trend die wordt bevestigd door de technische indicatoren van de grootste crypto ter wereld. De RSI bevindt zich namelijk nog altijd onder de 50, zonder een geslaagde poging om hoger te stijgen, en het MACD-histogram geeft een verkoopsignaal af met een waarde van -1289.

Tegelijkertijd hebben de recente dalingen van Bitcoin ervoor gezorgd dat de BTC koers nu minder waard is dan al zijn EMA’s, zowel van de korte als lange termijn.

Het is een duidelijk teken dat Bitcoin zich in een moeilijke fase bevindt en het hulp nodig zal hebben van positieve ontwikkelingen, zoals een hernieuwde interesse van financiële instituten.

Mocht deze hernieuwde interesse genoeg zijn om de Bitcoin koers omhoog te helpen dan kan er al snel gekeken worden naar de weerstand bij de $ 58.731. Als de BTC koers in staat is om voorbij dit niveau te stijgen kan er verder gekeken worden naar de $ 59.107. Vanuit daar is een stijging naar de $ 61.031 realistisch.

Mocht de hernieuwde interesse van financiële instituten niet helpen om de Bitcoin koers omhoog te helpen dan moet er rekening gehouden worden met ondersteuning bij de $ 57.976. Als deze ondersteuning niet stand houdt moet er rekening gehouden worden met een verder daling richting de $ 56.353 gevolgd door de ondersteuning bij de $ 55.231.

Omdat Bitcoin vooralsnog hulp nodig lijkt te hebben van buitenaf om een nieuwe rally door te maken is het geen verrassing dat meerdere investeerders ervoor kiezen om hun kapitaal in andere crypto’s te investeren.
Het vinden van het juiste crypto project kan echter altijd moeilijk zijn, helemaal nu er dagelijks tientallen nieuwe crypto’s op de markt verschijnen.

Om die reden beschrijven we hieronder een tweetal van de meest veelbelovende cryptocurrencies van dit moment. Allebei deze crypto’s zijn in de aankomende weken in staat om significante stijgingen door te maken.

Pepe Unchained (PEPU) – dit Pepe alternatief brengt zijn eigen Layer 2 blockchain naar de markt

Pepe Unchained is een nieuwe Pepe alternatief dat al vrij snel viraal is gegaan door zijn unieke waardepropositie. Dit project is namelijk bezig om zijn eigen Layer 2 blockchain naar de crypto markt te brengen, een blockchain die de bekende gebreken van Layer 1 blockchains op moet lossen. Dit project wordt om deze reden dan ook wel de losgebroken versie van Pepe (PEPE) genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken.

De Layer 2 blockchain zal gebruikers voorzien van hoge transactiesnelheden tegen lage transactiekosten. Iets wat tegenwoordig een groot probleem vormt bij Layer 1 blockchains die steeds trager en duurder worden. Deze unieke meme coin Layer 2 blockchain combineert daardoor de hilariteit van een meme coin met de utility van een blockchain en is daardoor ook uitermate geschikt voor nieuwe meme coins.

Ook zijn gebruikers van Pepe Unchained in staat om te profiteren van aantrekkelijke staking beloningen die zich nog altijd op 220% per jaar bevinden. Dit is indrukwekkend te noemen aangezien er inmiddels al meer dan 700 miljoen PEPU-tokens zijn vastgezet. Dit grote aantal vastgezette tokens is een bevestiging van de populariteit van dit project, en hoe gebruikers de koers van dit project stabiel willen houden.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 9 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Hiermee vormt het een van de beste presales van 2024. De prijs van PEPU-tokens stijgt in elke nieuwe fase van de presale en geïnteresseerde kopers zullen zich daarom moeten haasten om te profiteren van de huidige lage prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

 

Crypto All-Stars (STARS) – nieuw meme coin project creëert MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuw meme coin project dat naar voren is gekomen met de innovatieve MemeVault. Dit staking systeem stelt gebruikers in staat om de grootste meme coins ter wereld te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Crypto All-Stars is daardoor in staat om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen in de crypto markt.

De MemeVault maakt het dus mogelijk voor gebruikers om bekende meme coins zoals PEPE, DOGE, SHIB en WIF vast te zetten in ruil voor STARS beloningen. De STARS token is de native token van dit platform en kan naast dat het dient als beloning ook worden gestaked. Gebruikers die de STARS token staken zullen in aanmerking komen voor beloningen die 3x zo hoog liggen als de andere staking opties.

crypto all stars

Crypto All-Stars maakt gebruik van duidelijke tokenomics voor zijn totale token voorraad van 42,069 miljard tokens. 20% van deze token voorraad gaat beschikbaar zijn tijdens de presale terwijl 25% beschikbaar gaat zijn voor de staking beloningen. Daarnaast is er 20% apart gezet voor marketing en 10% voor liquiditeit. De resterende 25% is gereserveerd voor een War Chest.

Voor de presale van Crypto All-Stars zijn er dus 8,4 miljard tokens beschikbaar. Deze presale ging enkele dagen geleden pas live, maar heeft nu al meer dan $ 450.000 aan vroege investeringen weten op te halen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0013855 per stuk, maar deze prijs zal in minder dan 24 uur verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
bekende cryptobitcoin koers

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...