Slimme bitcoiners miners laten energierekening van $1.500 achter bij Airbnb

199 totale weergaven
Slimme bitcoiners verdienen $100.000 met minen in Airbnb's

Een Airbnb host in de Verenigde Staten heeft een opmerkelijke en dure les geleerd over de verborgen kosten van het verhuren van haar eigendom. Tijdens een verblijf van drie weken in haar huis, wisten gasten een torenhoge energierekening van $1.500 te genereren door bitcoin te minen. De gasten zouden naar verluidt meer dan $100.000 hebben verdiend met het minen van bitcoin tijdens hun verblijf. Een mooie winst. Maar het bedrag is allicht ook wat te hoog ingeschat, anders kan de verhuurder zelf ook aan de slag.

De situatie vond plaats bij een populaire Airbnb-verhuurder, Ashley, die haar verhaal deelde via TikTok. Het huis werd in goede staat achtergelaten en de gasten gaven zelfs een “vijfsterren” beoordeling. Echter, toen Ashley de energierekening ontving, ontdekte ze dat deze ongewoon hoog was. Een nadere inspectie van de beveiligingscamera’s onthulde dat de gasten minstens tien computers hadden gebruikt en ook een geïmproviseerde laadpaal voor elektrische voertuigen hadden opgezet.

Minen in een Airbnb

Mining is een energie-intensief proces waarbij krachtige hardware wordt gebruikt. De kosten van elektriciteit zijn een van de grootste uitgaven voor miners, en deze specifieke groep gasten had besloten om die kosten te verlagen door een Airbnb te huren. “Het was goedkoper voor hen om een huis te huren en te betalen voor die elektriciteit,” verklaarde Ashley in haar video.

Gevolgen en maatregelen

Nadat Ashley zich realiseerde wat er was gebeurd, nam ze contact op met Airbnb om de energiekosten vergoed te krijgen door de gasten. Hoewel het proces moeizaam verliep, kreeg ze uiteindelijk de kosten vergoed nadat de gasten toegaven wat ze hadden gedaan. De gasten voelden zich echter niet bezwaard, gezien het feit dat hun miningactiviteiten hen een aanzienlijke winst hadden opgeleverd.

Ashley heeft sindsdien haar huisregels aangepast en expliciet “geen cryptomining” en “geen opladen van elektrische voertuigen” opgenomen om herhaling van dergelijke situaties te voorkomen. Deze gebeurtenis benadrukt de noodzaak voor verhuurders om bewust te zijn van de mogelijke risico’s van cryptomining door huurders, vooral gezien het feit dat deze activiteiten aanzienlijke kosten kunnen veroorzaken.

@built.with.class

Weird airbnb rules #airbnb #airbnbsuperhost #airbnbhost #crypto #electricvehicle #airbnbtips

♬ original sound – Ashley | Mama | Lifestyle

Mining wordt steeds vaker uitgevoerd in gehuurde woningen, omdat miners proberen hun energiekosten te minimaliseren. In de Verenigde Staten alleen al verbruiken 137 cryptominers samen ongeveer 2,3% van de totale elektriciteitsproductie. Het incident met Ashley benadrukt de potentiële problemen die kunnen ontstaan wanneer deze praktijken plaatsvinden in huurwoningen.

Voor verhuurders kan dit dienen als een waarschuwing om hun contracten te herzien en mogelijk aanvullende regels in te voeren om zichzelf te beschermen tegen onverwachte kosten. Daarnaast werpt het ook een licht op de bredere impact van cryptomining op energieverbruik en de creatieve, soms onethische, manieren waarop miners proberen hun winst te maximaliseren.

Lees meer over:
miningopmerkelijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...