Roman Sterlingov van Bitcoin Fog vecht zware straf aan na veroordeling

196 totale weergaven

Roman Sterlingov, de oprichter van Bitcoin Fog, vraagt om strafvermindering na zijn veroordeling voor het witwassen van geld en aanverwante aanklachten, waarbij zijn juridisch team aanvoert dat de aanbevolen 20 tot 30 jaar gevangenisstraf te zwaar is.

Achtergrond en veroordeling

Roman Sterlingov, het meesterbrein achter de cryptomixer Bitcoin Fog, is veroordeeld voor het witwassen van geld, samenzwering en het exploiteren van een geldtransportbedrijf zonder vergunning.

Aanklagers beweren dat Bitcoin Fog het witwassen van ongeveer $400 miljoen aan Bitcoin heeft gefaciliteerd in verband met illegale activiteiten zoals drugshandel en identiteitsdiefstal tussen 2011 en 2021.

Het verdedigingsteam van Sterlingov houdt echter vol dat hij wel banden had met het platform, maar dat er geen direct bewijs is dat hij Bitcoin Fog beheerde.

Sterlingov vecht lange straf aan

In een verzoekschrift van 15 augustus bij de rechtbank voor het District Columbia, betwistten de advocaten van Sterlingov de door de overheid aanbevolen straf van 20 tot 30 jaar, door het te bestempelen als “ongegrond” en buitensporig in vergelijking met vergelijkbare zaken.

De verdediging benadrukte dat veel van het bewijs tegen Sterlingov indirect is en wees op de afwezigheid van belangrijke elementen zoals serverlogs, private keys of enig direct bewijs van zijn controle over Bitcoin Fog.

Verder benadrukten ze Sterlingovs blanco strafblad en betrokkenheid bij zijn familie als factoren die een mildere straf rechtvaardigen.

Komende veroordeling

De veroordeling van Sterlingov, die oorspronkelijk gepland stond voor 21 augustus, is uitgesteld in verband met het verzoek van de overheid om beslag te leggen op activa die verbonden zijn aan Bitcoin Fog, waaronder meer dan 1300 Bitcoin die sinds 2012 onaangeroerd zijn gebleven.

De verdediging hoopt de rechtbank te overtuigen om een aanzienlijk lagere straf op te leggen, met het argument dat de strafmaatrichtlijnen Sterlingov’s werkelijke rol of verwijtbaarheid in de exploitatie van Bitcoin Fog niet accuraat weerspiegelen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....