Grote NFT marktplaats ziet daling van 45% in maandelijkse bezoeken

175 totale weergaven

SuperRare, een grote speler op de markt voor digitale kunst en NFTs, heeft een aanzienlijke daling van 45% in maandelijkse bezoeken op jaarbasis gemeld, wat de bredere trend van dalende NFT verkopen en wijdverbreide desinteresse in digitale kunstwerken weerspiegelt. 

Daling in maandelijkse bezoekers

Uit gegevens van Statista blijkt dat SuperRare, een grote speler op het gebied van NFTs en digitale kunst, een aanzienlijke daling van 45% maandelijkse bezoekers op jaarbasis heeft gezien:

Dit jaar begon als een redelijk goed jaar voor SuperRare, met opmerkelijke verbeteringen in het aantal maandelijkse bezoekers vanaf december 2023. De cijfers waren gestegen met 29% ten opzichte van de cijfers van december. Echter, in februari daalde het aantal bezoeken tot 240.000, voordat ze in juni 2024 verder daalden tot 180.000. 

De daling in het aantal maandelijkse bezoeken vertegenwoordigt het laagste aantal dat SuperRare heeft gezien sinds 2021. Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van dezelfde periode in 2023 en 10% vanaf mei. 

Gebruikers en wallets kelderen

De aanzienlijke daling die SuperRare ziet, is onderdeel van een grotere puzzel. In het vierde kwartaal van 2021 zagen de meeste NFT marktplaatsen hun hoogtepunt, met ruim 1,9 miljoen actieve wallets. Dit is vijf keer zoveel als in het vorige kwartaal. Langzaam maar zeker nemen de hoeveelheid actieve gebruikers en wallets af. 

Niet alleen de wallets zagen een aanzienlijke daling: in twee en een half jaar verloren NFTs ruim 1,75 miljoen gebruikers. Dit is een daling van 90% ten opzichte van het hoogtepunt van de markt in 2021. Begin juni was er een groter aantal verkopers dan kopers. Dit wijst erop dat er op de NFT markt meer aanbod is dan vraag. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de prijzen van de NFTs.

Aanzienlijke daling in waarde

Ook de gemiddelde waarde van een NFT is in juni gedaald met bijna 60% ten opzichte van maart. Tegen het einde van het tweede kwartaal daalde het verkoopvolume van NFTs met meer dan 45% in verhouding met het vorige kwartaal. Dit benadrukt de negatieve omstandigheden die de NFT markt op het moment ziet. 

Samenvatting

Samenvattend heeft de NFT marktplaats SuperRare aanzienlijke dalingen gezien in het aantal bezoeken ten opzichte van vorige maand. Dit weerspiegelt de bredere dalende trend op de NFT markt. De aanzienlijke dalingen die te zien zijn geweest vanaf het hoogtepunt in 2021 zien voelbaar over de hele markt. 

Lees meer over:
nftNFTsSuperRare

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...