Analisten optimistisch nu liquiditeit toeneemt en ‘gedwongen verkopen’ van Bitcoin voorbij zijn

523 totale weergaven
bitcoin bullmarkt

De bitcoin koers is omhoog geschoten en volgens analisten is de grote uitverkoop van bitcoin voorlopig voorbij. Marktvolgers zien de Amerikaanse verkiezingen en de wereldwijde liquiditeit als de volgende grote drijvers voor BTC.

Bitcoin zal dichter bij zijn recordhoogtes komen na de Amerikaanse verkiezingen en de verschuiving naar een “pro-liquiditeit omgeving,” aldus analisten. “Nu al deze gedwongen verkopen achter ons liggen, is dit een typisch seizoenspatroon waarbij Bitcoin meestal worstelt tussen een tot drie maanden na de halving, die in april plaatsvond,”, zo stelt Matthew Sigel, hoofd van digitaal vermogensonderzoek bij VanEck, in een interview op 19 augustus met CNBC.

In juli verkocht de Duitse overheid 49.858 Bitcoin voor $2,6 miljard. Ondertussen is ongeveer 70% van de schuldeisers van de failliete cryptobeurs Mt. Gox terugbetaald, waarbij gegevens laten zien dat velen hun Bitcoin hebben behouden.

Recente piek in wereldwijde liquiditeit

Dit gebeurt op een moment dat verschillende analisten opmerken dat de wereldwijde liquiditeit begint te stijgen. Als de liquiditeit toeneemt, betekent dit dat er meer geld of kapitaal beschikbaar is in de economie of in een bepaald financieel systeem. In de context van financiële markten zoals die van Bitcoin, betekent het ook dat er meer kapitaal beschikbaar is voor investeringen, transacties, en handel.

“De wereldwijde liquiditeit is begonnen te toenemen, een patroon begint zich te vormen,” schrijft Francesco Madonna, CEO van BitVaulty, op 17 augustus in een X-post.

“De wereldwijde liquiditeit neemt eindelijk toe, zullen we de grootste bull run ooit zien in 2025?” voegt de pseudonieme cryptohandelaar Kook eraan toe.

 

Beleggingsstrateeg Lyn Alden is “niet bijzonder verrast” door het gebrek aan prijsbeweging van Bitcoin, en legde uit in een aflevering van Natalie Brunell’s Coin Stories-podcast op 19 augustus dat “de wereldwijde liquiditeit al twee jaar vlak is.”

“Het feit dat Bitcoin beweegt zonder een duidelijke richting is logisch,” verklaart Alden.

Alden gelooft dat Bitcoin in 2025, wanneer de markt zich naar een meer “pro-liquiditeit omgeving” beweegt, zijn huidige recordhoogte van $73.679 kan overtreffen.

Ondertussen stelt Sigel dat de Amerikaanse presidentsverkiezing in november een cruciaal moment zal zijn voor de prijs van Bitcoin. Hij beweert dat, ongeacht de verkiezingsuitslag, de macro-economische omstandigheden de komende jaren hetzelfde zullen blijven.

Hij zegt dat de markt “moet accepteren dat, ongeacht welke kandidaat wint, we vier jaar van roekeloos fiscaal beleid tegemoet gaan. Historisch gezien komt Bitcoin op dat moment echt op stoom,” verklaarde Sigel voordat hij zei: “We zijn kopers op dit moment, we denken echt dat het kan herstellen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...