Recordbrekende CryptoPunk #5822 verkocht te midden van NFT marktturbulentie

717 totale weergaven
|

De NFT, in 2022 aangekocht door NFT liefhebber Deepak Thapliyal voor 8.000 Ether (ETH), destijds gelijk aan $23,7 miljoen, werd op 19 augustus overgezet naar een niet-gelabelde wallet zonder de verkoopprijs te onthullen.

CryptoPunk #5822’s verkocht

Deepak Thapliyal kondigde op X aan dat hij afscheid nam van CryptoPunk #5822, een van de meest iconische en waardevolle stukken in de CryptoPunks collectie.

Ondanks het belang van de transactie maakte Thapliyal niet bekend voor welk bedrag de NFT werd verkocht, wat leidde tot speculaties over de financiële uitkomst van de verkoop.

NFT markt wordt geconfronteerd met aanzienlijke daling

De verkoop van CryptoPunk #5822 komt op een moment dat de NFT markt voor aanzienlijke uitdagingen staat. Het tweede kwartaal van 2024 zag een daling van 45% in het verkoopvolume van NFT’s, en juli noteerde de laagste maandelijkse verkoop sinds november 2023.

Deze inzinking heeft zelfs invloed gehad op blue-chip NFT’s zoals CryptoPunks, die historisch gezien hoge prijzen hebben afgedwongen.

Speculaties over de verkoopprijs

Met de huidige neergang geloven velen in de NFT gemeenschap dat Thapliyal CryptoPunk #5822 misschien met verlies heeft verkocht. De enige andere alien Punk die op de CryptoPunks site staat, is geprijsd voor 5.000 ETH, ongeveer $13,36 miljoen – aanzienlijk lager dan de oorspronkelijke aankoopprijs.

Als CryptoPunk #5822 voor een vergelijkbaar bedrag zou worden verkocht, zou dit een verlies van meer dan 40% ten opzichte van de oorspronkelijke waarde betekenen.

Om de onzekerheid nog groter te maken, was er tijdens een recente veiling van een CryptoPunk NFT door Sotheby’s minimale interesse, waarbij de biedingen ver onder de geschatte waarde lagen. Dit geeft nog eens aan hoe moeilijk de NFT markt het momenteel heeft.

Implicaties voor de NFT markt

De stille verkoop van zo’n high-profile NFT te midden van een inzakkende markt onderstreept de bredere uitdagingen waar digitale verzamelobjecten mee te maken hebben.

Terwijl de NFT markt door deze turbulente tijden blijft navigeren, zal het lot van activa zoals CryptoPunk #5822 waarschijnlijk dienen als barometer voor de gezondheid en toekomstige richting van de markt.

Lees meer over:
cryptopunknft

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....