Mango Markets DAO biedt $223K schikking aan met SEC over overtredingen

866 totale weergaven

Mango Markets DAO heeft een schikking van $223.228 voorgesteld met de SEC, inclusief boetes en de vernietiging van zijn MNGO tokens, om beschuldigingen van overtredingen van de effectenwetgeving op te lossen.

Mango Markets wordt door SEC onder de loep genomen

De voorgestelde schikking volgt op intensief onderzoek door meerdere Amerikaanse regelgevende instanties, waaronder de SEC, het Department of Justice (DOJ) en Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

cDeze onderzoeken komen voort uit een uitbuiting van $110 miljoen in oktober 2022 door handelaar Avraham Eisenberg, die ernstige gevolgen had voor Mango Markets. Eisenberg werd vervolgens beschuldigd van fraude en marktmanipulatie.

Details van de voorgestelde schikking

Het schikkingsvoorstel van Mango DAO, waarover momenteel door de gemeenschap wordt gestemd, beschrijft verschillende belangrijke acties. Deze omvatten het betalen van een boete van $223.228 uit de DAO treasury die bijna $2 miljoen aan USD Coin (USDC) en andere activa bevat.

Daarnaast zou de DAO alle MNGO-tokens in haar bezit vernietigen, alle aanbiedingen en verkopen van MNGO in de VS staken en verzoeken om de schrapping van MNGO-tokens van beurzen.

Het voorstel is bedoeld om de beschuldigingen van de SEC op te lossen zonder dat Mango DAO enige overtreding toegeeft of ontkent.

Deze schikking zou echter kunnen leiden tot het stopzetten van de activiteiten van Mango Markets, aangezien het MNGO token centraal staat in het bestuur en de besluitvormingsprocessen van het protocol.

Impact op de toekomst van Mango Markets

De mogelijke schikking leidt tot grote bezorgdheid over de toekomst van Mango Markets. Het MNGO token is een integraal onderdeel van het bestuur van het platform en de vernietiging ervan zou het vermogen van het protocol om te functioneren als een gedecentraliseerde beurs kunnen ondermijnen.

Bovendien benadrukt de schikking de toenemende regelgevende druk waarmee decentralized finance (DeFi) platformen te maken hebben, zelfs die platformen die hebben geprobeerd om het toezicht van de Amerikaanse regelgevende instanties te vermijden.

Betekenis voor DeFi-regelgeving

De uitkomst van deze schikking kan een precedent scheppen voor hoe andere DeFi-protocollen in de toekomst omgaan met toezichthouders op effecten.

Naarmate de regelgeving strenger wordt, kunnen meer DeFi-projecten met soortgelijke uitdagingen te maken krijgen, wat mogelijk leidt tot significante veranderingen in het landschap van gedecentraliseerde financiering.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....