Vraag naar Bitcoin onder Amerikanen stijgt hard, premium op Coinbase naar hoogtepunt

871 totale weergaven
crypto amerikaanse verkiezingen

Bitcoin is populair onder investeerders in de Verenigde Staten, nu de Amerikaanse centrale bank van plan is om de rente te verlagen.

Premium op Coinbase

Doorgaans gebruiken Amerikaanse beleggers grotendeels Coinbase om hun crypto te kopen, en zodra de bitcoin prijs op deze beurs harder stijgt dan op andere beurzen is er sprake van een zogenaamde premium.

De interesse van Amerikaanse kopers in Bitcoin bereikte een hoogtepunt van 39 dagen nadat de Amerikaanse Federal Reserve verder bevestigde dat de rente aan verlaging toe is. “De vraag naar Bitcoin in de VS piekte vandaag toen de Fed aangaf dat de cyclus van renteverlagingen zal beginnen,” schrijft analist Julio Moreno van CryptoQuant in een X-post op 24 augustus.

Moreno’s bewering was gebaseerd op de Coinbase Premium Index, die het verschil meet tussen de Bitcoin-prijs op Coinbase Pro en Binance. Het is een indicator van de vraag van Amerikaanse investeerders in vergelijking met de rest van de wereld. De indicator bereikte het hoogste punt sinds 15 juli, met een waarde van 0,0114.

Positieve waarden duiden op koopdruk, terwijl negatieve waarden kunnen wijzen op een verkoopgolf. Net voor de “Crypto Black Monday” op 5 augustus, toen de Bitcoin-prijs onder de $50.000 zakte, daalde de Coinbase-premie tot onder -0,10.

De toename in vraag kwam nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zijn publiek voorhield dat renteverlagingen waarschijnlijk zijn, hoewel hij geen specifieke tijd aangaf. “Het is tijd om het beleid aan te passen,” zei hij tijdens een toespraak op het jaarlijkse Jackson Hole-symposium.

Op het moment van publicatie handelt Bitcoin tegen een prijs van boven de $64.000, een stijging van 5,46% sinds 22 augustus, volgens gegevens van CoinMarketCap. De prijs van Bitcoin piekte net onder het $65.000-niveau, met een hoogste waarde van $64.769 — een niveau dat sinds 2 augustus niet was bereikt.

Milde Powell

De toespraak van Powell is door de markten nauwlettend gevolgd voor aanwijzingen over versoepeling van het beleid, een ‘milde’ Powell liet zien die een “gepaste vermindering van beleidsbeperkingen” aankondigde, zonder dat hij concreet aangaf wanneer dit gaat plaatsvinden. Een lagere rente betekent simpelweg dat het goedkoper wordt om geld te lenen en doorgaans is dat goed nieuws voor risicovollere beleggingen zoals crypto en edelmetalen.

Enkele uren voor de aankondiging van de Fed en de prijsstijging van Bitcoin, stond Bitcoin rond de $60.000, met zorgen over mogelijke verkoopdruk van miners vanwege de kosten voor het minen van Bitcoin, die op $72.224 blijven.

Crypto-analist Will Clemente verklaarde in een post van 23 augustus: “Er zijn nog 7 dagen over in de maand, maar het valt niet te ontkennen dat de markt Bitcoin onder de $60K al zes maanden als waarde beschouwt.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...