Hong Kong Bitcoin ETF’s overschrijden $250 miljoen aan beheerd vermogen

603 totale weergaven
Bitcoin ETF Hong Kong

Om de in Hong Kong gevestigde spot Bitcoin ETF’s te laten concurreren met hun Amerikaanse tegenhangers, zullen ze meer retail- en institutionele beleggers moeten aantrekken. De spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in Hong Kong hebben 2 miljard Hongkongse dollar (ongeveer $256 miljoen) aan beheerd vermogen (AUM) aangetrokken.

Bitcoin ETF’s in Hong Kong

De Hongkongse Bitcoin ETF’s hebben een relatief trage start gehad in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers. Volgens gegevens van SoSo Value hebben de drie spot BTC ETF’s in Hong Kong in de afgelopen week een netto-instroom van ongeveer 247 BTC gezien. Daardoor komt hun totale bezit nu rond de 4.450 BTC liggen. Het totale AUM voor de ETF’s bedraagt nu ongeveer HK$2,1 miljard ($269 miljoen).

ETF’s van China Asset Management en Harvest Asset Management zijn goed voor meer dan HK$1,3 miljard ($167 miljoen) in AUM. De derde spot Bitcoin ETF bezit HK$776 miljoen ($99,5 miljoen). Dat is goed voor ongeveer 42% van de markt.

Beleggers in Hong Kong hebben beperkte opties om blootstelling aan BTC te krijgen vergeleken met de 11 aanbiedingen op de Amerikaanse markt.

Een tragere start dan de VS

Ondanks de recente instromen hebben de spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong minder gepresteerd dan hun Amerikaanse tegenhangers. Toen de ETF’s op 30 april zijn gelanceerd, trokken ze in de eerste week een totaal van $262 miljoen aan instromen aan, waarvan het merendeel van dit bedrag al was toegezegd voordat de noteringen live gingen.

De werkelijke instromen tijdens de eerste week waren bescheiden met $14 miljoen, een scherp contrast met de miljarden die naar de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s stroomden toen die in januari zijn gelanceerd.

Dit verschil benadrukt de uitdagingen waarmee Hong Kong is geconfronteerd om zichzelf te positioneren als een wereldwijd centrum voor cryptobeleggingen.

Zoals opgemerkt door Bloomberg ETF-analist Rebecca Sin, biedt het in-kind ETF-creatiemodel van de stad een unieke kans om AUM en handelsvolume te vergroten. Hong Kong moet echter nog inlopen op de Amerikaanse markt wat betreft beleggersinteresse en kapitaalinstromen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...