JPMorgan verlaagt koersdoelen van bitcoin mining-aandelen

1565 totale weergaven
BTC bitcoin mining

JPMorgan heeft de koersdoelen voor bitcoin miners verlaagd. De aanleiding zijn de resultaten van het tweede kwartaal en andere bedrijfsspecifieke aankondigingen. Zoals verbeteringen in de efficiëntie van het wagenpark en hashrate-doelstellingen, weer te geven.

Bitcoin mining aandelen

De daling van de koersdoelen komt voornamelijk door een daling van de bitcoin-prijzen sinds de laatste update. Daarbij is de verwachting voor de spotprijs van bitcoin verlaagd van $68.000 naar $60.000, aldus een analistenrapport van de investeringsbank van afgelopen vrijdag. Inmiddels is de bitcoin prijs echter gestegen naar $64.000.

Daarnaast is de veronderstelde netwerk-hashrate verhoogd van 600 exahash per seconde naar 615 EH/s. Deze factoren hebben geleid tot een verlaging van de schattingen voor de bruto winst per EH/s voor de miners, zo staat in het rapoort te lezen.

“Onze koersdoelen zijn over het algemeen gedaald door aandeeluitgifte, lagere bitcoinprijzen en een stijgende netwerk-hashrate. We blijven positief over IREN, onze topkeuze, en RIOT, negatief over MARA, en we zijn neutraal over CIFR en CLSK,” zeggen de JPMorgan-analisten Reginald L. Smith en Charles Pearce. Ze baseren hun analyse voornamelijk op de resultaten van de beursgenoteerde bitcoin miners Iris Energy, Riot Platforms, Marathon Digital, Cipher Mining en CleanSpark.

Potentiële kansen voor bitcoin miners

De analyse van de investeringsbank suggereert echter dat er mogelijkheden zijn voor verbeterd sentiment en aandelenwinsten voor zowel RIOT als IREN in de komende maanden. Het rapport van vrijdag benadrukt betere uptime- en productiemetrics voor RIOT, na de installatie van immersiegekoelde miners in hun faciliteit in Corsicana.

Het rapport merkt ook op dat de recente daling van IREN-aandelen in de afgelopen drie weken, veroorzaakt door een sterke stijging van de energiekosten in juli gerelateerd aan verliezen op energiekostenaflossingen, een potentiële kans biedt.

“Wij denken dat deze fouten zijn te corrigeren en zien de recente zwakte als een goede koopmogelijkheid. Dergelijke koppen doen ons ook de consistent solide operaties van CleanSpark en Cipher waarderen, die al meerdere kwartalen toonaangevende uptime en kostenbeheer hebben geleverd,” aldus het rapport.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...