Peter Schiff waarschuwt voor dollarcrisis en economische problemen

985 totale weergaven
Peter Schiff

De bekende econoom en goudadviseur Peter Schiff voorspelt een dreigende crisis voor de Amerikaanse dollar. Hij waarschuwt dat de daling van de dollar de economie kan schaden, met stijgende consumentenprijzen en hogere rente als gevolg. Volgens Schiff maakt de Federal Reserve strategische fouten, vooral als het gaat om renteverlagingen, wat de situatie alleen maar zou verergeren.

Schiff uit zorgen over dalende dollar en stijgende goudprijs

Op het sociale platform X uitte Schiff zijn zorgen over de Amerikaanse economie en de waarde van de dollar. Hij wees erop dat de goudprijs al twee weken boven de $2.500 ligt, terwijl de Amerikaanse Dollar Index het laagste punt in 13 maanden heeft bereikt. Dit kan wijzen op een grote economische verschuiving.

Schiff zei: “De Dollar Index sloot op 100,67 en kan voor het einde van het jaar onder de 90 zakken. Dit kan leiden tot een crisis in 2025, met grote gevolgen voor de economie.” Hij waarschuwt dat deze daling de Amerikaanse economie flink kan raken.

Inflatie, renteverlagingen en dollarproblemen

Schiff legde uit dat de recente daling van de Dollar Index een belangrijke reden is waarom de inflatie in een jaar tijd is gedaald van 9% naar 3%. Maar hij vreest dat de Federal Reserve dit als reden zal gebruiken om de rente te verlagen, wat volgens hem juist zal leiden tot een verdere daling van de dollar en oplopende inflatie.

In een andere post zei hij: “De Dollar Index staat nu op het laagste punt van 2024, vergelijkbaar met december 2023.” Hoewel de index nog steeds relatief hoog is, denkt Schiff dat deze op het punt staat volledig in te storten.

Gevolgen van een zwakkere dollar

Een dalende dollar kan volgens Schiff de schuldenlast verlichten, maar brengt ook hogere inflatie en minder koopkracht met zich mee. Terwijl de dollar in waarde daalt, stijgt de goudprijs, wat aangeeft dat de markt zich zorgen maakt over het beleid van de Federal Reserve.

Schiff zegt dat renteverlagingen de economische problemen waarschijnlijk alleen maar zullen verergeren.

Lees meer over:
Peter Schiff

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...