Instroom van $533 miljoen in BTC ETPs maakt Bitcoin bulls wakker

914 totale weergaven

Bitcoin beleggingsproducten waren vorige week getuige van een instroom van $533 miljoen, wat de Bitcoin bulls wakker lijkt te maken. 

Stijging van instroom BTC ETPs

De prijs van Bitcoin is omhoog geschoten te midden van een enorme stijging van de instroom in Bitcoin ETPs (Exchange Traded Products). Volgens gegevens van CoinShares waren de beleggingsproducten voor digitale activa de afgelopen week getuige van een instroom van $533 miljoen. 

Opvallend is dat de sterke stijging van de instroom het directe gevolg was van cruciale opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve van de Verenigde Staten. 

Herstel in handelsvolume

Voorheen worstelde de markt met een lager handelsvolume in BTC ETPs, maar vorige week liet de cryptomarkt een enorm herstel zien. De markt handelde in deze periode met een volume van maar liefst $9 miljard, wat een verschuiving in het sentiment en het stijgende vertrouwen van beleggers in deze producten weerspiegelde. 

Ook toont het de terugkeer van bulls op de markt, aangezien het bullish sentiment de boventoon weer lijkt te voeren. Bitcoin leidde vorige week de markt met een instroom van $533 miljoen. Een groot deel van deze instroom vond afgelopen vrijdag plaats. 

Dit is een bijzonder moment, aangezien dit precies het moment was waarop de voorzitter van de Fed zijn opmerkingen maakte. De markt verwacht nu een renteverlaging van de Federal Reserve, wat het bullish momentum van de cryptomarkt weer kan herstellen. 

Altcoins hebben het moeilijk

Terwijl bulls de Bitcoin ETF markt weer betreden, gaat de strijd voor de andere digitale activa door. Zo zagen ETH ETPs een aanzienlijke uitstroom van ongeveer $36 miljoen. Ondanks dat de onlangs gelanceerde Ethereum ETFs nog steeds licht aan kracht winnen, belemmerde de Grayscale Ethereum Trust de vooruitgang met een uitstroom van $118 miljoen. 

Wat betekent de instroom voor de BTC prijs?

De prijs van Bitcoin heeft sinds vrijdag een opmerkelijke stijging gezien, omdat de drempel van $63.000 eindelijk overschreden is. Op het moment van schrijven handelt BTC voor een prijs van $63.581, wat een daling van 1,59% voor de afgelopen 24 betekent. Echter, de afgelopen 7 dagen is de prijs van Bitcoin met 8,5% gestegen. 

De recente opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve en de daaropvolgende stijging van de instroom in Bitcoin ETFs hebben het bullish momentum weer herstelt. Bulls lijken de controle weer over te nemen op de Bitcoin markt, terwijl bears langzaam maar zeker terrein verliezen. Hoogstwaarschijnlijk zal het optimisme op de markt voor een mooi aanhoudend momentum zorgen. 

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...