Bitcoin ETFs zien 8 dagen van instromen – BlackRock scoort $224 miljoen

718 totale weergaven
Bitcoin ETF’s zien 8e groene dag op rij, behalen indrukwekkende mijlpaal

De Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten hebben een hele sterke reeks van dagen achter de rug. Op maandag haalden ze nog voor 202,51 miljoen dollar aan kapitaal binnen voor de achtste achtereenvolgende dag van instromen.

Cijfers Spot Bitcoin ETFs. Bron: sosovalue.xyz

Grote kapitalen voor de Bitcoin ETFs

In totaal wisten de 12 Bitcoin ETFs een totaalbedrag van 756 miljoen dollar op te halen over de afgelopen acht handelsdagen. De grootste instroom op maandag kwam uiteraard op naam van het IBIT fonds van BlackRock. Zij waren goed voor een instroom van 224,06 miljoen dollar.

Dat was voor BlackRock de grootste dagelijkse instroom sinds 22 juli. Twee andere fondsen zagen kleinere instromen. Franklin Templeton moest het met 5,52 miljoen dollar doen, terwijl WisdomTree 5 miljoen dollar binnenhaalde.

Bitwise moest een uitstroom van 16,61 miljoen dollar noteren, terwijl Fidelity 8,33 miljoen dollar verloor, VanEck 7,18 miljoen dollar kwijtraakte en de zes andere fondsen een dag van nulstromen kenden.

Het volume van de Spot Bitcoin ETFs daalde naar 1,2 miljard dollar gisteren. Vrijdag lagen de volumes nog op 3,12 miljard dollar. Wat dat betreft zijn deze weer naar de normalere niveaus gedaald.

18 miljard dollar

Sinds de lancering in januari 2024 wisten de Bitcoin ETFs nu al voor een totaal van 18,08 miljard dollar aa kapitaal naar binnen te trekken. Dat kan Ethereum nog niet zeggen. Daarvoor lanceerden recent ook de ETFs, maar die maken tot nu toe vooral verlies.

Voor de Ethereum ETFs staan er nu juist acht achtereenvolgende dagen van verliezen op de borden.

Maandag zagen de Ethereum ETFs bijvoorbeeld 13,23 miljoen dollar aan netto-uitstromen. Uiteraard was Grayscale de grootste met een uitstroom van 9,52 miljoen dollar. Fidelity zag een uitstroom van 2,69 miljoen dollar, terwijl Franklin Templeton 1,02 miljoen dollar verloor.

Geen enkele Ethereum ETF wist maandag een positieve stroom te bereiken. Wat dat betreft kunnen we toch wel stellen dat er veel minder vraag is naar de Ethereum ETFs binnen het ecosysteem.

De koersen hebben het vandaag over de gehele linie lastig. Bitcoin staat op een daling van 1,33% over de afgelopen 24 uur en komt binnen op 63.100 dollar, terwijl Ethereum op een daling van 1,79% staat voor een koers van 2.696 dollar.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....