Wie is de mysterieuze vriendin Juli Vavilova van Telegram-CEO Pavel Durov?

1029 totale weergaven
Telegram

Ze is jong, aantrekkelijk en actief als zelfverklaard gamer en zelfs crypto coach. Juli Vavilova was bij Telegram CEO Pavel Durov tijdens zijn arrestatie afgelopen weekend op de Le Bourget-luchthaven nabij Parijs.

Juli Vavilova

Juli Vavilova is een 24-jarige “crypto coach” en videogamestreamer, en ze is inmiddels als vermist opgegeven. Volgens sommige online speculaties is ze zelfs betrokken bij de arrestatie van Telegram-CEO Pavel Durov in Frankrijk.

Durov, die in 2014 uit Rusland vluchtte nadat hij had geweigerd om versleutelde gegevens aan het Kremlin over te dragen, is al lang een doelwit van internationale wetshandhaving. De Franse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Durov als onderdeel van een lopend onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar vermeende misdrijven tegen minderjarigen. Daaronder zitten beschuldigingen van medeplichtigheid aan wereldwijde drugshandel en pedofilie vanwege Telegram’s gebrek aan moderatie en het gebruik van cryptocurrency’s op het platform.

Vavilova reisde met Durov voor zijn arrestatie, maar is sindsdien compleet van de radar verdwenen. Inmiddels maakt de familie van Vavilova zich ernstige zorgen. Ze vertellen als het Franse persbureau AFP dat ze geen contact met haar kunnen opnemen sinds de arrestatie.

Samen naar de schietbaan

De Franse privacydata-onderzoeker Baptiste Robert heeft op het sociale platform X uitgebreid bericht op de relatie tussen de twee. Volgens Robert hebben de sociale media berichten van Vavilova, waarin ze haar reizen met Pavel Durov door Azerbeidzjan documenteerde, onbedoeld de bewegingen van de Telegram-oprichter hebben onthuld. Dat heeft weer geleid tot zijn arrestatie.

“Het is moeilijk te zeggen of haar berichten een directe rol hebben gespeeld bij zijn arrestatie, maar als je haar op sociale media volgde, kon je gemakkelijk de bewegingen van Durov volgen,” zo vertelt hij aan de NY Post.

Robert’s compilatie van Juli Vavilova’s berichten, gedeeld op X, toont een opvallende correlatie tussen haar reizen en Durov’s bekende reisroute. Dit omvat video’s van het duo samen in Oezbekistan en ook een foto waarop Vavilova te zien is op de passagiersstoel van Durov’s auto in Azerbeidzjan op 21 augustus.

Andere berichten geven aan dat ze dezelfde schietbaan en hotel in de Azerbeidzjaanse hoofdstad hebben bezocht. Ondanks hun ogenschijnlijk nauwe band blijft de exacte aard van hun relatie onduidelijk. Het is onbekend wanneer of hoe ze elkaar hebben ontmoet. Beiden wonen echter in Dubai, waar het hoofdkantoor van Telegram is gevestigd.

Speculaties

De timing van haar verdwijning en de arrestatie van Durov heeft echter theorieën aangewakkerd. Is zij als een ‘honeypot’ gebruikt door degenen die de schuwe tech-miljardair wilden arresteren? Ondanks deze speculaties is er geen concreet bewijs naar voren gekomen dat haar verbindt met een dergelijk complot.

Telegram, het bedrijf van Durov en de uitgever van Toncoin, heeft verklaard dat de 39-jarige zich niet schuilhield of op de vlucht was, omdat hij regelmatig naar Europa reisde als Frans staatsburger.

bron foto: Baptiste Robert X feed

Lees meer over:
TelegramTON

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...