Deze legendarische handelaar is optimistisch over bitcoin: “Grote uitbraak op komst”

458 totale weergaven
Bitcoin breekt door $71.000: Is dit het begin van een nieuwe bull run?

De ervaren handelaar Peter Brandt kreeg een legendarische status na het voorspellen van de ineenstorting van Bitcoin in 2017. De Amerikaan gelooft nu dat BTC klaar is om te stijgen en een einde te maken aan zijn maandenlange correctie. Wat is zijn visie?

Handelaar anticipeert op koers uitbraak

In een nieuwe blogpost zegt Brandt dat hij longposities in Bitcoin heeft geopend. Want hij denkt dat BTC zich aan het voorbereiden is om uit te breken uit een zogenaamde megafoonformatie. Dat is een bullish voortzettingspatroon als de prijs zijn diagonale weerstand doorbreekt. Volgens Brandt ziet Bitcoin er bullish uit na het uitbreken van een omgekeerd kop-schouderpatroon binnen de grotere ‘megafoon’ formatie. Hij zegt onder meer in zijn analyse:

“De dominante grafiekconstructie op de wekelijkse grafiek is een vijf maanden durende verbredende driehoek of ‘megafoon’. Een grote uitbraak is op handen. De daggrafiek laat een voltooid omgekeerd kop-schouderpatroon zien dat deel uitmaakt van de breder positief beeld. Ik heb een positie van 2,7 BTC gekocht met een risico van 40 basispunten en een beschermende stop onder het laagste punt van vrijdag. Dit is mijn positie voor een mogelijke grotere uitbraak.”

Een omgekeerd kop-schouderpatroon suggereert dat een asset bullish is, aangezien handelaren niet langer wachten op een terugkeer naar recente dieptepunten voordat ze beginnen met accumuleren. Op basis van de grafiek van de handelaar lijkt hij te suggereren dat BTC zal uitbreken uit het grote megafoonpatroon als het zijn weerstand rond $72.000 doorbreekt.

“Weerstand rond $72.000 breken”

Vorige week vertelde Brandt aan zijn 736.200 volgers op het sociale mediaplatform X dat de trend van Bitcoin onzeker is zolang het binnen dit patroon handelt. “De wekelijkse en dagelijkse grafieken blijven een megafoon- of verbredende driehoekformatie vormen in BTC. Er is nog geen duidelijke verklaring van de volgende trend in BTC.”

Ook altcoins in de lift?

Wat zeggen andere analisten? Michaël van de Poppe ziet dat de markt weer omhoog stuiteren omdat bitcoin de weerstand van $61.000 is gebroken. In zijn Youtube update zegt hij onder meer:

“De markten zijn de afgelopen maanden gedaald, terwijl ETH telkens nieuwe dieptepunten bereikte door verschillende belangrijke gebeurtenissen. In dat opzicht hebben altcoins ook een dieptepunt bereikt, aangezien ze alle winst van eerder dit jaar hebben teruggegeven. Hierdoor is het marktsentiment verschoven van bullish naar extreem bearish, aangezien de angst & hebzucht-index een waarde van 20 bereikte op de dag van de ineenstorting van de Japanse Yen ‘Carry Trade’, en blijft schommelen rond een waarde van 30.

Dit heeft veel te maken met de gemiddelde altcoin-houder, aangezien de altcoins op dit moment zwaar te lijden hebben, omdat velen van hen nieuwe dieptepunten bereiken en de Bitcoin-dominantie week na week piekt. Echter, er komen enkele belangrijke gebeurtenissen aan, zoals de FED die deze maand samenkomt om te beslissen of ze renteverlagingen gaan doorvoeren en hoeveel daarvan de komende periode zullen plaatsvinden.

Het is niet per se een teken van kracht om renteverlagingen te hebben, aangezien meestal snel daarna een recessie plaatsvindt, maar het zou een sterke reactie kunnen uitlokken in de altcoin- en cryptomarkten, aangezien crypto mogelijk een veilige haven wordt.”

 

 

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...