Analist roeptoetert: verkoop je huis voor altcoins!

1747 totale weergaven
altcoin season

Als we de populaire analist Luke Martin mogen geloven, dan is dit het moment om altcoins te kopen. “Altcoins zijn op het niveau dat je moet overwegen om je huis te verkopen om er meer te kopen”, aldus de analist. Dat zijn overigens hele gevaarlijke uitspraken, want niemand kan jou garanderen dat altcoins nog een bullrun krijgen.

Koopsignaal voor altcoins

Op basis van historische data zijn altcoins op dit moment een koopje volgens Luke Martin. De laatste keer dat bitcoin op dit niveau stond, schoten we in de tweede helft van het jaar met een factor zes omhoog, zo herinnert hij ons aan de bullrun van 2020/2021.

Ondertussen schrijft de pseudonieme analist Mags dat de markt voor altcoins een vallende driehoek vormt. “Dat is een bullish voortzettingspatroon”, aldus de analist. Hij tekent dan ook een gigantische koersexplosie in voor altcoins.

Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe is extreem bullish over altcoins op dit moment. Hij geeft aan dat de kleinere muntjes van de markt op dit moment 47% gedaald zijn vanaf de hoogtepunten.

We moeten echter niet vergeten dat Van de Poppe ook iemand is die baat heeft bij hype rondom altcoins. Hij verkocht namelijk recent al zijn bitcoin om all-in te gaan op altcoins.

Ethereum de baas vandaag

Op dit moment valt het wel op dat Ethereum vandaag sterk presteert. Waar de bitcoin koers het moet doen met een voorzichtige stijging van 0,77% staat Ethereum juist op een stijging van 3,61% over de afgelopen 24 uur.

Daarmee is Ethereum in de top 10 ook bijna de baas. Alleen Toncoin (TON) presteert op dit moment nog beter dan de nummer twee van de markt. Maar dat heeft ook te maken met de vrijlating (op borgtocht) van Pavel Durov.

Voor Ethereum is er geen directe reden aan te wijzen voor de stijgingen, behalve dat het wellicht tijd is voor een periode van herstel na alle koersdalingen sinds de lancering van de ETFs.

Wat denken jullie? Is dit het moment dat altcoins gaan doorbreken of houdt de markt het ook de komende maanden vooral bij bitcoin?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....