Dit is waarom we nog geen altseason zagen

1011 totale weergaven
altseason

Terwijl veel handelaren wachten op een zogenoemd “altseason”, een periode in de markt waarin altcoins significant beter presteren dan bitcoin. Nu is er één analist die roept dat het weleens heel anders kan lopen dan tijdens de bullmarkten uit het verleden.

“Deze grap is al eerder verteld. Iedereen kent de uitkomst en nu zijn ze direct naar de uitkomst gegaan, maar het probleem is dat de grap niet leuk meer is”, aldus James Check van Glassnode.

Geen altseason meer?

Door de markt van 2021 te analyseren en deze met 2024 te vergelijken, kwamen veel handelaren volgens Check tot de conclusie dat het moment was aangebroken om altcoins te kopen. Dit deden zij vervolgens door de meest overhypte memecoins te kopen.

“In vorige bullruns zouden die memecoins richting het einde van een marktrally stijgen, maar nu deden ze dat sneller dan ooit. In 2021 hadden we de ‘alles bubbel’ waarin we een prachtige kapitaalwaterval zagen van bitcoin, naar ethereum, naar L1s, DeFi en vervolgens helemaal naar beneden naar de apenafbeeldingen”, zo legt de analist uit.

Veel mensen hadden daarvan “geleerd” volgens de analist. Wat resulteerde in de reactie dat mensen direct naar “de meest stomme coin” oversprongen.

De markt springt op PEPE

In plaats van het kopen van coins met een bepaalde functie, “sprongen ze meteen naar PEPE.”

Gedurende de eerste maanden van 2024 explodeerde de PEPE koers en maakte een kleine groep handelaren gigantische winsten. Op 15 mei wist één handelaar bijvoorbeeld een rendement van 15.718x te pakken op zijn initiële investering van 3.000 dollar in april.

Doordat iedereen meteen op deze memecoins sprong, ontstond er volgens Check een “soort gat in het midden, waarin niemand iets aanraakte.”

Hoewel dit voor James Check een alarmsignaal is en hij het vooral bij bitcoin houdt, zijn er ook analisten die de dramatische koersprestaties van altcoins als bullish bestempelen.

Volgens Luke Martin zitten altcoins nu namelijk op een niveau waarop het een goed idee kan zijn om je huis te verkopen om meer altcoins aan te schaffen. Dat zijn natuurlijk hele gevaarlijke uitspraken en het is te hopen dat niemand die opvolgt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....