Chang Hard Fork van Cardano komt eraan: ‘Genisis keys zijn verbrand’

1952 totale weergaven
cardano-chang-hard-fork

Na lang wachten zit de Chang Hard Fork van Cardano er eindelijk aan te komen om de ‘Voltaire Era’ aan te kondigen, wat een belangrijke vooruitgang zal zijn voor het ADA ecosysteem. 

De Chang Hard Fork upgrade

De Cardano gemeenschap zit geduldig te wachten op de Change Hard Fork upgrade. Maanden lang hebben IOG (Input-Output Global) ontwikkelaars aan de upgrade gewerkt om het bestuur terug te geven aan de gemeenschap. In een recent bericht op X (Twitter) heeft Charles Hoskinson, CEO van IOG, het bedrijf achter Cardano, laten doorschemeren dat de ‘Genesis Keys’ zijn verbrand:


“Genesis Keys zijn dood 🙂 De Voltaire Era staat voor de deur.”

De laatste hindernissen zijn opgelost

Na het laatste uitstel naar 1 september lijkt het erop dat dit de datum zal worden van de Chang Hard Fork.Ondanks dat er nog heel wat moet gebeuren voor de update, was het verbranden van de Genesis Keys de belangrijkste hindernis. Zonder te veel details te benoemen, heeft Hoskinson laten weten in de bovenstaande post dat de Genesis Keys niet langer in handen zijn van IOG. 

Op het moment is er geen update over de ondersteuning van de gecentraliseerde exchanges met betrekking tot de Chang Hard Fork. Dit was oorspronkelijk de reden waarom het team achter Cardano de lancering van de update heeft uitgesteld. Ondanks dat de gemeenschap het team heeft aangedrongen om verder te gaan zodat de exchanges later in konden halen, heeft het team toch besloten te wachten. 

Het bestuur vanuit de gemeenschap

Cardano innovators zijn van mening dat het protocol tijdens de ‘Voltaire Era’ moet worden versoepeld, zodat de gemeenschap de ontwikkelingen volledig kan beheersen. Er zullen echter gekozen vertegenwoordiger zijn die een raad vormen met meer gedefinieerde verantwoordelijkheden. 

Met het nieuwe bestuursmodel dat bij de gemeenschap ligt, kan er mogelijk mer vraag naar ADA komen. Dit biedt namelijk een kans om deel te nemen aan de besluitvorming. 

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Wat betekent de Chang Hard Fork upgrade voor Cardano?

De Chang Hard Fork zal veel betekenen voor het Cardano ecosysteem. Zo brengt het enkele voordelen met zich mee:

  • Meer deelname: Door grote ADA holders in staat te stellen over voorstellen te stemmen en DReps te kiezen, moedigt Cardano meer gebruikers aan om een actieve rol in het bestuur te spelen. 
  • Verhoogde staking beloningen: Betere staking processen kunnen zorgen voor meer deelname, waardoor de algehele staking beloningen voor deelnemers toenemen. 
  • Betere beveiliging: Gedecentraliseerd bestuur kan de beveiliging verbeteren door de controle over een bredere basis te verdelen. Hierdoor wordt het risico op gecentraliseerde aanvallen verminderd. 
  • Transparantie: Bestuur vanuit de gemeenschap bevordert de transparantie, aangezien alle beslissingen en veranderingen via een openbaar stemproces tot stand komen. 

Het wordt voor IOG wel belangrijk om voor een soepele transitie te zorgen. Als dit niet goed gaat, is de kans op instabiliteit van het netwerk groter. Ook vormen de centrale exchanges een kleine hindernis op het gebied van transitie. Als deze niet voldoende meegaan in de upgrade (of dit te lang duurt) kan het ook grote gevolgen hebben.

Wat betekent dit voor de prijs van ADA?

De Cardano Chang Hard Fork upgrade zal hoogstwaarschijnlijk ook een aanzienlijk effect hebben op ADA, de native token van Cardano. Historisch gezien zijn alle Hard Fork upgrades positief geweest voor de koers. Een gemeenschapsgedreven bestuur zal hoogstwaarschijnlijk een positief effect hebben op de koers. De verwachtingen zijn hoog voor de Chang Hard Fork. Zo wordt er ook veel aandacht vanuit de gemeenschap verwacht.  

Samenvatting

De Chang Hard Fork zit eraan te komen. Op 1 september 2024 kunnen we deze upgrade verwachten. De laatste hindernissen zijn door IOG opgelost en de upgrade staat helemaal klaar. Het is nu vooral afwachten of de centrale exchanges al mee zijn gegaan.

Lees meer over:
Chang Hard Fork

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...