Ripple beschuldigd van oplichting: CTO ontkent beschuldigingen

1115 totale weergaven
xrp

In een verhitte discussie op X (Twitter) beschuldigden sceptici Ripple van oplichting, waarbij ze CEO Brad Galinghouse en CTO David Schwartz aanspraken. De CTO heeft alle beschuldigingen ontkend. 

Het debat van de XRP gemeenschap

Op X (Twitter) ontstond er een verhitte discussie over een vraag die al een tijdje in de XRP gemeenschap wordt gesteld: wat brengt Ripple precies op tafel met XRP? Tijdens deze discussie beschuldigden enkele XRP sceptici Ripple ervan dat ze de hoeveelheid Ripple verminderen om hun eigen bankrekeningen te spekken, waarbij ze retail verkoop alleen maar gebruiken als liquiditeit voor hun eigen wallets:


Dit bericht bevat een verwijzing naar een oud bericht van David Schwartz, de CTO van Ripple, waarin hij zei:

“Ripple heeft twee keuzes. We kunnen zoveel XRP vast blijven houden als we nu doen of we kunnen de hoeveelheid XRP dat we vasthouden verminderen. Er is eigenlijk geen derde optie. Het originele plan van Ripple was zo snel mogelijk onze XRP fondsen verminderen.”

In een reactie op het bovenstaande bericht werd het volgende gezegd:


Hierin laat de scepticus weten dat er nog twee andere opties zijn: Ripple verbranden of aan een toegewijde holder weggeven. Daarnaast beschuldigt hij Schwartz ervan een ‘open scammer’ te zijn. 

Reactie van Ripple CTO

Schwartz heeft zich als reactie op deze berichten uitgesproken over de mogelijkheden:


Hierin haalt hij een voorbeeld uit februari op, de XLM naar XRP grafiek. In deze grafiek was te zien dat de massale verbranding van Stellar niets opleverde omdat de prijs gelijk bleef presteren als XRP. Schwartz is van mening dat dit komt door de belangrijkste factoren die de prijs van XRP bepalen, factoren buiten het ecosysteem die zowel XRP als XLM gemeen hebben. 

Over het weggeven van XRP zei hij dat, zoals hij in zijn toespraak in maart zei, het weggeven van XRP in wezen hetzelfde is als het verkopen ervan, maar met het extra risico dat mensen $0,95 uitgeven om mee te doen aan een $1 giveaway, waarbij het grootste deel van het geld in handen van fraudeurs terechtkomt:

“We hebben dat geprobeerd, en het werkte totdat XRP liquide werd.”

Lastig onderwerp in de XRP gemeenschap

Het onderwerp blijft lastig in de XRP gemeenschap. Velen ergeren zich aan de sterke afhankelijkheid van Ripple. Ondanks alle acceptatie en partnerschappen die de steun van Ripple met zich meebrengt, zien veel enthousiastelingen XRP als een troef die verder gaat dan één bedrijf. 

Lees meer over:
XRP

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...