Hong Kong accepteert crypto licentie aanvraag na verstreken deadline

1495 totale weergaven
|

De SFC van Hong Kong heeft een nieuwe crypto licentie aanvraag van een exchange goedgekeurd, ondanks dat de deadline van 31 mei is verstreken, wat vragen oproept over de legitimiteit van het proces. 

Licentie goedgekeurd na deadline

De SFC (Securities and Futures Commission) van Hong Kong heeft een crypto licentie aanvraag goedgekeurd, ondanks dat de deadline van 31 mei is verstreken. Hierbij gaat het om de licentie van de exchange Xchange Limited (HKDAEx). 

Op 27 augustus heeft HKDAEx, een bedrijf uit Hong Kong en lid van de Hong Kong Financial Exchange Group, een aanvraag ingediend voor een licentie om digitale activa te verhandelen, volgens een notering van de SFC

De SFC kan de aanvraag nog steeds terugsturen als deze onvolledig blijkt te zijn of er onopgeloste fundamentele problemen zijn. 

Het harde optreden van Hong Kong tegen cryptoplatforms zonder vergunning

Vanaf 1 juni is het exploiteren van een platform voor de handel in virtuele activa (VATP) zonder vergunning in Hong Kong een strafbaar feit geworden. Sommige aanvragers hebben initiële goedkeuring ontvangen van de SFC, maar moeten nog een volledige vergunning krijgen. 

Aanvragers waarvan wordt aangenomen dat ze een licentie hebben, vallen onder een kader op de korte termijn dat is ontworpen voor cryptobedrijven die in de regio actief waren voordat de licenties verplicht waren.

Op het moment van schrijven zijn er nog maar twee volledig gelicentieerde handelsplatforms voor digitale activa in Hong Kong: Hash Blockchain en OSL Digital Securities. Andere crypto beurzen en exchanges die nog geen volledige licenties in Hong Kong hebben ontvangen, zijn onder andere Crypto.com, Bullish en HKbitEX. 

Legitimiteit van het proces

De goedkeuring van een licentie die buiten de deadline roept vragen op over de legitimiteit van het goedkeuringsproces. Als een aanvrager die lid is van de Hong Kong Financial Exchange Group dit voor elkaar kan krijgen, lijkt het een beetje op vriendjespolitiek. 

Echter, vanuit Hong Kong kan er wel een verklaring worden gegeven. De regio is zich voor aan het bereiden om een mondiale ‘crypto hub’ te worden. Het goedkeuren van een cryptolicentie voor handelsplatforms is daarvoor essentieel. Echter, dit lijkt weer in strijd te zijn met het eerdere harde optreden van de regio tegen cryptoplatforms zonder licentie. 

Samenvatting

Samenvattend heeft de SFC van Hong Kong een crypto licentie aanvraag goedgekeurd die na de aangegeven deadline is ingediend. Dit heeft vragen opgeroepen over de legitimiteit van het goedkeuringsproces.

Lees meer over:
crypto licentieHong Kong

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...