Wordt de Cardano Chang hard fork morgen een “sell the news” event voor de ADA koers?

2830 totale weergaven
cardano koers

Cardano (ADA) staat op het punt een belangrijke update, de Chang hard fork, door te voeren op 1 september. De update van morgen brengt voor het eerst on-chain governance naar de blockchain van Cardano. Hoewel dit een grote stap is, zijn ADA holders voorzichtig en handelen ze volgens on-chain data minder naarmate de upgrade dichterbij komt. Wat betekent dit voor de ADA koers?

Minder handelsactiviteit voor ADA

Sinds 27 augustus is het aantal actieve adressen op het ADA-netwerk flink gedaald. Volgens data van Santiment is er een afname van 31% in het aantal adressen dat deelneemt aan ADA transacties. Cardano ADA Aug 30 2024

Dit wijst erop dat er minder vraag is naar de altcoin. Ook laat de negatieve koers-daily active address (DAA) afwijking zien dat de vraag naar ADA zwakker wordt. Deze afwijking vergelijkt koersbewegingen met veranderingen in het aantal actieve adressen op het netwerk en laat zien of de koers ondersteund wordt door de activiteit op het netwerk.

Op dit moment staat de koers DAA afwijking van ADA op -15,7%. Dit wijst op een zwakke markt en kan erop duiden dat de koers verder zal dalen. Handelaren vrezen dat de upgrade een “sell the news” gebeurtenis kan worden.

Cardano ADA Aug 30 2024 (1)

Dit betekent dat mensen kopen in de verwachting dat de koers zal stijgen door de upgrade, om vervolgens te verkopen zodra de upgrade live gaat, wat zorgt voor neerwaartse druk op de koers. Om verlies na de upgrade te vermijden, verminderen veel ADA-handelaren hun posities.

Future traders blijven positief

Future traders lijken zich echter geen zorgen te maken over een mogelijke “sell the news” situatie. Ze openen nog steeds veel long posities, zoals blijkt uit de positieve funding rate van ADA die nu op 0,0084% staat. Een positieve funding rate betekent dat er meer vraag is naar long posities dan short posities, wat vaak gezien wordt als een bullish signaal.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...