Telegrams groeiende invloed op crypto: $400M aan digitale activa onthuld

893 totale weergaven
|

Telegram, de populaire messaging app, heeft stilletjes een portefeuille van $400 miljoen aan cryptocurrency’s vergaard, wat zijn groeiende invloed op de markt voor digitale activa benadrukt, ondanks recente juridische uitdagingen.

Telegram’s groeiende cryptoportefeuille

Telegram, onder leiding van Pavel Durov, heeft zijn bezit aan digitale activa zien groeien tot $400 miljoen vanaf 2023. De financiële gegevens van het bedrijf onthullen dat meer dan 40% van de $342,5 miljoen inkomsten afkomstig is van cryptogerelateerde activiteiten. Dit omvat de geïntegreerde wallet en de verkoop van digitale verzamelobjecten zoals gebruikersnamen en virtuele telefoonnummers, waardoor Telegram een opmerkelijke speler is op de cryptomarkt.

Inkomsten uit geïntegreerde wallet en verzamelobjecten

De geïntegreerde wallet, een relatief nieuwe toevoeging, is een belangrijke inkomstenbron geworden voor Telegram. Met deze dienst kunnen gebruikers crypto-activa opslaan, verzenden, ontvangen en verhandelen binnen de app.

Inkomsten uit deze wallet worden verantwoord via Toncoin, het eigen token van Telegrams blockchainproject, The Open Network (TON). Daarnaast voegt Telegram’s verkoop van verzamelobjecten nog meer inkomsten toe, wat zijn groeiende betrokkenheid bij digitale activa weerspiegelt.

Strategisch beheer te midden van financiële uitdagingen

Ondanks het genereren van aanzienlijke inkomsten, rapporteerde Telegram een operationeel verlies van 108 miljoen dollar in 2023. Het bedrijf beheerde zijn crypto-activa echter strategisch en verkocht een groot deel van zijn Toncoin-holdings vóór een recente marktdaling, waardoor potentiële verliezen werden geminimaliseerd. Deze zet laat de proactieve aanpak van Telegram zien om met de volatiliteit van de cryptomarkt om te gaan.

Een verborgen speler in de cryptowereld

Telegram’s aanzienlijke bezittingen van digitale activa, naast zijn crypto-inkomsten, positioneren het bedrijf als een belangrijke speler in de digitale financiële sector. Met bijna $400 miljoen aan crypto-activa ontwikkelt Telegram zich als een krachtige, maar ondergewaardeerde entiteit in de wereldwijde cryptomarkt, ondanks de voortdurende juridische uitdagingen waarmee de oprichter, Pavel Durov, wordt geconfronteerd.

 

Lees meer over:
cryptoTelegramTON

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....