HKDAEx krijgt cryptolicentie ondanks gemiste deadline in Hong Kong

789 totale weergaven

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) heeft een beurslicentie voor digitale activa toegekend aan HKDAEx, ondanks het feit dat de aanvraag na de officiële deadline van 31 mei werd ingediend.

Late aanvraag goedgekeurd

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) heeft een beurslicentie voor digitale activa toegekend aan Hong Kong Digital Asset Xchange (HKDAEx), ook al werd de aanvraag ingediend na de officiële deadline van 31 mei. HKDAEx, onderdeel van de Hong Kong Financial Asset Exchange Group, vroeg de licentie aan op 27 augustus.

Herziening regelgeving gaat door

Hoewel de vergunning is goedgekeurd, zal de SFC nog steeds een grondige evaluatie uitvoeren om ervoor te zorgen dat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan.

Deze beslissing komt op een moment dat Hong Kong strengere regels oplegt voor virtuele activa. Sinds 1 juni is het illegaal om een handelsplatform voor virtuele activa (VATP) zonder licentie te exploiteren.

Crypto-ambities van Hongkong

Deze stap benadrukt het doel van Hongkong om een wereldleider te worden op het gebied van digitale activa. Volgens de 2024 Henley Crypto Adoption Index staat Hongkong wereldwijd op de tweede plaats als het gaat om de adoptie van cryptocurrency, wat de sterke economische omgeving en de groeiende publieke interesse in de sector aantoont.

De goedkeuring van de SFC van de late aanvraag van HKDAEx weerspiegelt haar inzet voor het bevorderen van een bloeiend ecosysteem voor digitale activa met behoud van strenge regelgevende normen.

Lees meer over:
crypto licentieHong Kong

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....