Coinbase pioniert met AI-naar-AI cryptotransacties

833 totale weergaven
|

Coinbase CEO Brian Armstrong onthulde onlangs de eerste succesvolle cryptocurrency-transactie die volledig is uitgevoerd tussen AI-agenten op het platform, wat een scharniermoment markeert op het snijvlak van AI en blockchaintechnologie.

AI-agenten voeren eerste cryptotransactie uit op Coinbase

In een baanbrekende ontwikkeling heeft Coinbase zijn eerste cryptocurrency transactie uitgevoerd die volledig werd beheerd door artificial intelligence (AI) agenten. De transactie, die op 30 augustus werd aangekondigd door Coinbase CEO Brian Armstrong, markeert een belangrijke mijlpaal voor de rol van AI in de digitale economie.

Details van de transactie

Armstrong legde uit dat een AI-agent cryptocurrency tokens gebruikte om AI-tokens te kopen van een andere AI-agent, waarmee het potentieel voor AI-gedreven economische activiteiten werd aangetoond. Deze AI-tokens zijn gegevensreeksen die large language models (LLM’s) in staat stellen om te leren en zich aan te passen, wat de evoluerende mogelijkheden van AI in autonome besluitvorming benadrukt.

“AI-agenten kunnen geen bankrekeningen krijgen, maar wel crypto wallets,” merkte Armstrong op. Dit vermogen stelt AI in staat om wereldwijd, direct en zonder kosten transacties uit te voeren met mensen, handelaren en andere AI-systemen. De transactie werd uitgevoerd op het Base-platform van Coinbase en toont de naadloze integratie van AI en blockchaintechnologie.

Implicaties voor de toekomst van AI en crypto

Deze transactie maakt deel uit van een bredere trend waarbij AI-agenten worden uitgerust met de mogelijkheid om digitale activa autonoom te beheren en uit te geven. Eerder deze maand lanceerde blockchainbedrijf Skyfire een betalingsplatform om dergelijke transacties mogelijk te maken, wat de integratie van AI in de cryptoruimte verder versnelt.

De aankondiging van Armstrong onderstreept het potentieel van AI-gedreven transacties om de manier waarop we omgaan met digitale economieën te transformeren. Naarmate AI zich verder ontwikkelt, kan het vermogen om financiële transacties te beheren leiden tot efficiëntere en autonome systemen, waardoor het landschap van de wereldwijde handel verandert.

Een stap in de richting van autonome AI-economieën

De succesvolle AI-naar-AI transactie van Coinbase laat een toekomst zien waarin AI-agenten zelfstandig kunnen deelnemen aan de economie, taken kunnen uitvoeren en beslissingen kunnen nemen zonder menselijke tussenkomst. Deze ontwikkeling is een belangrijke stap in de richting van het realiseren van het volledige potentieel van AI in de financiële sector, waardoor complexere en efficiëntere digitale interacties mogelijk worden.

Nu AI en blockchaintechnologieën blijven convergeren, zijn de gevolgen voor de wereldeconomie ingrijpend. Bedrijven en ontwikkelaars worden aangemoedigd om AI-mogelijkheden te integreren met cryptocurrency systemen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een nieuw tijdperk van autonome digitale transacties.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....