Bitcoin onchain-indicator geeft gunstig signaal: $58.500 is ideale koopkans”

541 totale weergaven
bitcoin BTC koers prijs

De bitcoin prijs is de afgelopen dagen gedaald en analisten zien daarin ook weer investeringskansen. Volgens CryptoQuant analist Grizzly biedt een lichte daling van de zogenaamde Puell Multiple-index van Bitcoin een ‘gunstige koopkans’.

Bitcoin indicator geeft gunstig signaal

Een populaire Bitcoin-indicator, die handelaren gebruiken om de verkoopactiviteit van miners te meten, nadert een niveau dat volgens een crypto-analist een veelbelovende koopkans voor Bitcoin signaleert.

“De Puell Multiple-index fluctueert tussen deze twee kritieke niveaus. Als historische patronen standhouden, is een bearish scenario waarbij de index onder de 0.6 zakt, opnieuw een gunstige koopkans voor investeerders,” zo legt CryptoQuant-bijdrager Grizzly uit in een analyse op 31 augustus.

Volgens hem staat het bereik tussen 0.6 en 0.8 op de Puell Multiple-index bekend als de “beslissingszone.”

Hij merkt op dat historische gegevens sinds 2014 laten zien dat wanneer de index onder de 0.6-drempel zakt, dit vaak een ideaal moment signaleerde voor Bitcoin Dollar-Cost Averaging (DCA)-strategieën.

Handelaren gebruiken de Puell Multiple meestal om de gezondheid van minerinkomsten te schatten. Een hoge Puell Multiple kan bijvoorbeeld lage verkoopdruk suggereren, terwijl een lage Puell Multiple kan duiden op hoge verkoopdruk.

Op het moment van publicatie geeft de Puell Multiple een score van 0.69 aan, volgens gegevens van Bitbo. Ter vergelijking: toen Bitcoin op 13 maart zijn all-time high van $73.679 bereikte, stond de Puell Multiple op 1.88. Een verklaring hiervoor is dat de bitcoin prijs de afgelopen week (opnieuw) flink heeft ingeleverd.

Wat zeggen andere analisten?

Wat zeggen andere analisten? De pseudonieme crypto-analist Moustache zegt tegen zijn 133.100 volgers op X dat de Puell Multiple één van de beste koopkansen in ruim twee jaar signaleert. “Ik zeg het hier: Dit is je op één na beste kans sinds 2022 om opnieuw te accumuleren voordat de volgende golf begint,” aldus Moustache.

 

Hoe lang Bitcoin in deze onzekere range blijft, is echter onderwerp van debat onder handelaren. De pseudonieme cryptohandelaar Rekt Capital gelooft dat er een mogelijkheid is dat Bitcoin al eind september uit zijn heraccumulatiezone kan “uitbreken.”

Echter, Rekt denkt dat het waarschijnlijker is dat Bitcoin in september zal “consolideren” voordat er in oktober een “uitbraak” plaatsvindt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...