Crypto hackers veroorzaken $313 miljoen verlies in augustus: beveiligingszorgen groeien

590 totale weergaven
hacker crypto

Crypto hackers hebben in augustus meer dan $313,86 miljoen aan digitale activa gestolen in meer dan tien cyberaanvallen. Twee van de grootste phishing-aanvallen waren goed voor 93,5% van de totaal gestolen fondsen, ter waarde van $293,4 miljoen.

Gestolen crypto in augustus

Volgens blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield waren phishing-aanvallen alleen al verantwoordelijk voor 93,5% van alle gestolen crypto-fondsen, wat resulteerde in een verlies van $293,4 miljoen. Van de vijf grootste hacks in augustus zijn bij twee phishing-aanvallen $238 miljoen aan Bitcoin en $55,4 miljoen aan Dai gestolen.

Andere significante verliezen zijn onder meer de Ronin Network-exploit, waarbij $12 miljoen is teruggevonden van de hacker. Daarbij hebben ongeautoriseerde cryptotransacties ter waarde van $5,1 miljoen plaatsgevonden. Het gedecentraliseerde financiële protocol Nexera leed ook een verlies van $1,83 miljoen via een smart contract-exploit.

Verliezen door cyberaanvallen blijven een zorg

Volgens een Immunefi-rapport dat op 29 augustus is gepubliceerd, heeft de crypto-industrie in augustus 2024 tot nu toe $1,21 miljard aan digitale activa verloren door hacks en rug pulls.

Vorige maand was de Indiase WazirX-crypto-exchange het slachtoffer van één van de grootste cyberaanvallen van 2024. WazirX verloor $234,9 miljoen aan fondsen uit een van zijn multi-sig-wallets. De exchange is momenteel bezig met de implementatie van een gefaseerd plan om zijn financiële operaties te herstellen. De herstructureringsinspanningen van WazirX omvatten het voeren van juridische procedures in Singapore.

Ethische hackers bundelen krachten

Om de crypto-industrie te beschermen tegen financiële verliezen door hacks, heeft een team van ethische hackers een elite “SEAL”-eenheid gevormd om de verdediging te versterken en inbreuken te voorkomen. Een anti-hack-responsteam, SEAL (Security Alliance), geleid door white hat-hacker en Paradigm-onderzoeker Samczsun, heeft sinds hun lancering in augustus 2023 meer dan 900 hack-gerelateerde meldingen ontvangen.

Volgens een Immunefi-rapport van 22 augustus herstelt bijna 80% van de cryptocurrencies nooit hun waarde na een hack of exploit. Dit waardeverlies richt vaak meer schade aan voor projecten dan de exploit zelf.

Lees meer over:
cryptohacksscams

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...