Stablecoin instromen laag: Wat betekent dit voor Bitcoin in 2024?

393 totale weergaven
bitcoin koers

De instroom van stablecoins naar exchanges heeft een ongekend dieptepunt bereikt, wat het huidige bearish sentiment op de cryptomarkt weergeeft. Investeerders aarzelen om opnieuw de cryptomarkt te betreden, wat wijst op mogelijke verdere dalingen. 

Stablecoin instroom bereikt dieptepunt

Volgens een recent onderzoek op CryptoQuant van theKriptolik is de hoeveelheid stablecoins die naar exchanges worden gestuurd op een dieptepunt. Zo laat het onderzoek weten:

“Normaal gesproken zouden beleggers, die de markt als ondergewaardeerd beschouwen, na scherpe dalingen van de prijs van Bitcoin grote hoeveelheden stablecoins sturen naar crypto-wallets op exchanges, waarbij ze deze snelle aankopen gebruiken om de prijs van Bitcoin op te drijven.” 

Hierna vervolgt het onderzoek

“Ondanks dat Bitcoin momenteel na een aanzienlijke daling op $59.000 wordt gewaardeerd, zien we nog steeds geen hoge instroom van stablecoins op de markt. Deze gegevens duiden erop dat beleggers nog niet geloven dat de recessie voorbij is.”

Bearish sentiment op de markt

Het marktsentiment van Bitcoin is de afgelopen maanden consequent bearish geweest. We hebben enkele uitschieters gezien waarbij de bulls het overnamen, maar deze waren zeldzaam. Bitcoin had steeds moeite om koerswinsten vast te houden, waardoor het bearish sentiment de overhand wist te houden. 

Het gebrek aan instroom van stablecoins wijst daarnaast ook op een zwak beleggersvertrouwen op het herstel op de korte termijn van Bitcoin. Nu Bitcoin onlangs onder de $58.000 is gezakt, ontbreekt de verwachte boost van stablecoin instromen. 

Is de prijsdaling wel voorbij?

De aarzeling die over de hele cryptomarkt echoot, geeft aan dat veel handelaren denken dat de prijsdaling nog niet voorbij is. Zonder voldoende koopdruk kan Bitcoin te maken krijgen met verdere dalingen of een langzaam herstel. Dit maakt de markt erg onvoorspelbaar. 

De komende tijd kan het twee kanten opgaan: of beleggers herwinnen het vertrouwen en beginnen massaal te investeren of deze trend wordt voortgezet en de koers van Bitcoin daalt weer. Hoe dan ook, het is belangrijk om de stablecoin instromen goed in de gaten te houden. 

Lichtpuntje aan de horizon

Er is gelukkig wel een lichtpuntje aan de horizon. Op 26 augustus zagen we namelijk een hoogtepunt in de marktkapitalisatie voor stablecoins. Deze zag een record van $170 miljard, waarmee het vorige record van $167 miljard van maart 2022 is overtroffen. Dit markeert dat we dit jaar wel een gestage groei hebben gezien. 

De stijging van de marktkapitalisatie van stablecoins heeft voor de vorige korte bullrun van Bitcoin gezorgd, wat de prijs weer iets omhoog heeft gekrikt. Als de gestage groei van de stablecoins doorgaat, kan dit Bitcoin de boost geven die nodig is. 

Samenvatting

Samenvattend zag de instroom van stablecoins richting exchanges een dieptepunt. Dit markeert het bearish sentiment dat de afgelopen tijd over de cryptomarkt heerst. De kans is aanwezig dat de huidige prijsdaling nog niet voorbij is, maar dit kan nog twee kanten opgaan. 

Lees meer over:
Bearishinstroomstablecoins

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...