Braziliaans X-verbod zorgt voor enorme gebruikersgroei voor Bluesky

320 totale weergaven

Bluesky, het gedecentraliseerde sociale mediaplatform dat is opgericht door Jack Dorsey van Twitter, heeft een miljoen nieuwe gebruikers toegevoegd in slechts drie dagen na een verbod op het X-platform van Elon Musk in Brazilië. Deze snelle stijging brengt het totale aantal gebruikers van Bluesky op ongeveer 7,8 miljoen.

1 miljoen gebruikers

Bluesky, het gedecentraliseerde sociale mediaplatform van medeoprichter Jack Dorsey van Twitter, heeft een significante toestroom van gebruikers gezien en heeft binnen slechts drie dagen een miljoen nieuwe gebruikers gekregen. Deze toename is een reactie op het recente verbod in Brazilië op het sociale mediaplatform X van Elon Musk.

De toename in gebruikersactiviteit

De snelle groei werd gemeld door Jay Graber, CEO van Bluesky, die opmerkte dat het aantal gebruikers van het platform nu 7,8 miljoen bedraagt. Een ontwikkelaar van Bluesky waarschuwde dat de onverwachte toestroom kan leiden tot prestatieproblemen en uitval terwijl het platform zich aanpast aan de toegenomen vraag.

Braziliaans verbod op X

Het Hooggerechtshof van Brazilië heeft onlangs de blokkering van X in het land bevolen nadat het platform niet voldeed aan de lokale regelgeving. Als gevolg hiervan kregen telecombedrijven de opdracht om de toegang tot X op te schorten, waardoor een grote leegte in de markt ontstond die Bluesky snel is gaan opvullen.

Aantrekkingskracht en decentralisatie

De gedecentraliseerde structuur van Bluesky staat in schril contrast met de meer gecentraliseerde aard van X. Dit kader heeft Bluesky tot een aantrekkelijk alternatief gemaakt, vooral in Brazilië, waar gebruikers steeds meer op zoek zijn naar veiligere en autonome online ruimtes. De interface van Bluesky, die sterk lijkt op die van X, heeft ook de overgang voor veel gebruikers vergemakkelijkt.

Invloed op het sociale medialandschap

De snelle groei van Bluesky onderstreept het potentieel van gedecentraliseerde platforms om de traditionele sociale mediagiganten uit te dagen, vooral wanneer regelgevende acties de status quo verstoren. Naarmate meer gebruikers zich tot Bluesky wenden, wordt de rol van het platform in het hervormen van de toekomst van sociale media steeds duidelijker.

Toekomstige implicaties

De situatie in Brazilië benadrukt het potentieel van gedecentraliseerde netwerken zoals Bluesky om traditionele sociale mediamodellen te verstoren. Terwijl het zijn gebruikersbestand blijft uitbreiden, is het belangrijk om te volgen hoe deze trends zich ontwikkelen en hoe andere platforms op soortgelijke uitdagingen reageren.

De snelle opkomst van Bluesky in Brazilië is een bewijs van de veranderende dynamiek in het sociale medialandschap, waar gedecentraliseerde platforms klaar zijn om een cruciale rol te spelen in de toekomst van online interactie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....