Cardano oprichter Charles Hoskinson: Bitcoin zal instorten – wat gaat BTC doen deze maand?

2015 totale weergaven
Bitcoin in vrije val: Moet je nu instappen of uitstappen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Als we kijken naar het feit dat Bitcoin (BTC) weer boven $ 59.000 ligt op dinsdagmiddag, zou je denken dat het goed gaat met de cryptomunt. Toch denkt Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, dat Bitcoin kan instorten als het zich niet aan kan passen aan de huidige markt.

Met blockchains zoals Cardano, Solana en Ethereum, begint de technologie van de Bitcoin blockchain erg ouderwets te worden. Om deze reden zou Bitcoin vroeg of laat ten onder kunnen gaan. Maar wat gaat de cryptomunt doen in september?

Wat gaat Bitcoin doen? Cardano oprichter voorspelt “langzame dood” voor BTC

De Bitcoin koers is in 24 uur met ruim 1% gestegen en ligt deze middag op $ 59.141, wat gelijkstaat aan een daling van 5% in een week en 4,5% in een maand. Hoewel augustus een bearish maand was voor augustus, zou september – vooral de tweede helft van de maand – beter kunnen uitspelen.

Maar volgens Hoskinson is het een kwestie van tijd voordat Bitcoin instort. De technologie achter Bitcoin zou zich mee moeten ontwikkelen met de rest van de crypto markt, anders kan het mogelijk achterhaald worden.

Hoskinson denkt dat de crypto markt niet meer afhankelijk is van Bitcoin en ziet het geloof in de cryptomunt als een “religie”.

De uitspraak van de oprichter van Cardano leverde veel kritiek op. Sommigen zeggen dat hij zo over Bitcoin praat omdat zijn eigen cryptomunt, Cardano (ADA), zo slecht presteert in de afgelopen jaren.

Voorlopig lijkt het er nog niet op dat Bitcoin zal afsterven en hoewel het niet meer de beste blockchain heeft op basis van snelheid en efficiëntie, blijft Bitcoin zelf voor veel investeerders nog een waardevol bezit.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers vlak onder zijn 30-daagse moving average (geel) rond $ 59.750 en zou het hier zo vroeg als vandaag een break-out kunnen maken. Dit zal de weg vrijmaken voor een stijging naar de psychologische resistance van $ 60k en de 200-daagse moving average (blauw) rond $ 63.850.

Bitcoin koers grafiek
Bitcoin koers grafiek – TradingView

Na een scherpe daling in de afgelopen dagen, is de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin weer aan het klimmen richting de 50. Deze toename in momentum wijst erop dat de kopers langzamerhand het roer overnemen, wat kan leiden tot verdere stijgingen in de komende dagen.

Mocht Bitcoin ooit instorten, dan zal dit waarschijnlijk pas gebeuren nadat de cryptomunt nog een gigantische bull run meemaakt. BTC zou in de eerstvolgende bull run – die dit jaar nog kan beginnen – boven $ 100.000 kunnen stijgen.

De komende maanden kan Bitcoin een boost krijgen van mogelijke renteverlagingen in september, de historische stijgingen in oktober en november en de Amerikaanse verkiezingen die ook in november zullen eindigen en de toekomst van crypto in de VS kunnen verbeteren.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke altcoin gaat stijgen in september?

Hoewel Hoskinson de dood van Bitcoin voorspelt, zal dit zeker nog een poosje duren, als het überhaupt gebeurt. Voorlopig zal de crypto markt blijven meeliften op het succes van Bitcoin en kunnen kleine altcoins hierdoor grote stijgingen meemaken.

Hoewel september historisch gezien niet de meest bullish maand is voor crypto, is het mogelijk wel de laatste kans om crypto nog voor een lage prijs te kopen. Daarom kijken we deze middag naar twee veelbelovende crypto’s die de komende tijd behoorlijk kunnen stijgen in waarde, terwijl ze nu nog in de presale te koop zijn.

Pepe Unchained ($PEPU)

Als crypto in de laatste maanden van dit jaar herstelt, zal dit erg gunstig zijn voor de nieuwe blockchain van Pepe Unchained ($PEPU). Deze Ethereum Layer-2 zal binnenkort gelanceerd worden, terwijl, $PEPU, de utility token van de blockchain, nog voor een lage prijs te koop is in de presale. Zo heeft het project al meer dan $ 11,5 miljoen opgehaald en zal de presale binnenkort eindigen.

Maar wat kun je met deze nieuwe Pepe blockchain? Als je bekend bent met blockchains zoals Base of Solana, zal Pepe Unchained niet veel anders zijn dan deze. Je kunt meme coins en andere cryptocurrency’s voor een lager tarief verhandelen, terwijl transacties sneller worden verwerkt dan bijvoorbeeld op Ethereum. Ook is het mogelijk om je eigen meme coins te lanceren.

$PEPU zal gebruikt worden op deze blockchain voor de lancering van nieuwe meme coins, maar ook voor andere zaken zoals transactiekosten. Dit geeft $PEPU veel utility, waardoor de token veel waard kan worden na lancering. Toch kun je de meme coin vandaag nog kopen voor $ 0,0094603 per stuk en vroegtijdig staken met een APY van 174%.

Als je kiest om $PEPU te kopen tijdens de presale, ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit, omdat de token voor een hogere prijs zal worden gelist op exchanges. De populariteit van het project kan de prijs van $PEPU verder opdrijven, waardoor de token potentie heeft om dit jaar nog 10 cent per stuk waard te worden. Afhankelijk van het succes van Pepe Unchained, kan de token op een dag zelfs $ 1 worden.

 

The Meme Games ($MGMES)

Een meme coin die op korte termijn veel kan doen is $MGMES van The Meme Games. Dit nieuwe project is gebaseerd op de Olympische- en Paralympische Spelen van 2024 en kan daarom veel hype opwekken. De ge-gamificeerde presale van $MGMES heeft al meer dan $ 400.000 opgehaald en zal binnenkort eindigen.

Je kunt tijdens de presale meedoen aan de meme games, dit doe je automatisch door $MGMES te kopen. Kies uit een van de vijf atleten, Doge, Pepe, Dogwifhat, Turbo en Brett, waarvan elk een gelijke kans heeft om te winnen in de sprint. Heb je goed gekozen? Dan krijg je een bonus van 25% op je gekochte tokens.

https://twitter.com/MemeGames2024/status/1830549752125026749

Je kunt $MGMES vandaag nog kopen voor $ 0,00940 per stuk, maar deze prijs zal aan het eind van de week stijgen naar $ 0,00945. De tokens die je koopt en de bonus die je wint, kun je direct staken om een APY van 470% te verdienen, zo heb je aan het eind van de presale een mooie bonus aan extra tokens.

De presale van $MGMES zal eindigen op de laatste dag van de Paralympische Spelen, met zijn eerste exchange listing op dinsdag 10 september. Omdat de hype rondom de Paralympische Spelen nog erg hoog is en het project een leuke vorm van gamificatie heeft, zou $MGMES veel waard kunnen worden.

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCardano

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...