Belangrijke updates waar je deze week op moet letten op de cryptomarkt

562 totale weergaven
cryptomarkt-upgrades-deze-week |

Deze week brengt verschillende belangrijke ontwikkelingen op de cryptomarkt met zich mee, waaronder de migratie van MATIC naar POL, Solana staking op Binance en belangrijke upgrades voor Fantom en Arbitrum. 

Belangrijke upgrades voor de cryptomarkt

Deze week zit vol met verschillende belangrijke ontwikkelingen op de cryptomarkt in verschillende ecosystemen die stuk voor stuk de marktvolatiliteit kunnen stimuleren. Het is voor handelaars belangrijk om deze gebeurtenissen goed in de gaten te houden, aangezien ze de prijzen van belangrijke tokens kunnen beïnvloeden. 

  1. De migratie van MATIC naar POL

Op 4 september begint Polygon met de langverwachte upgrade van MATIC naar POL. Deze transitie zorgt ervoor dat POL MATIC volledig zal vervangen als de native, gas en staking token voor het Polygon PoS (Proof of Stake) netwerk. 

Na deze eerste fase zal POL een cruciale rol spelen in de AggLayer van het netwerk, in afwachting van goedkeuring door de gemeenschap. MATIC holders op Polygon PoS, evenals stakers en delegators op Ethereum, hoeven geen actie te ondernemen. Degenen die MATIC op Ethereum, Polyogn zkEVM en gecentraliseerde exchanges bezitten, moeten mogelijk migreren. 

Polygon beschrijft POL als een opwindende upgrade die de bruikbaarheid van het native token uitbreidt om de visie van het netwerk als een groeiend ecosysteem van geaggregeerde blockchains te weerspiegelen. 

Ondanks de verwachtingen heeft MATIC een lichte daling laten zien, maar de token zou volatiliteit kunnen ervaren naarmate beleggers zich positioneren voor potentiële winsten uit de migratie. 

  1. Solana staking bij Binance

De belangstelling voor staking blijft maar toenemen, waardoor Binance en andere grote exchanges, zoals Bitget en ByBit van plan zijn om liquide staking tokens op Solana te lanceren. Deze stap volgt op een aanzienlijke stijging van de totale waarde van Solana’s TVL (Total Value Locked) in 2024, die sinds januari bijna verdubbeld is. 

Voor Binance presenteert de lancering van Solana staking een nieuwe inkomstenstroom, waardoor het platform stakingkosten kan innen, terwijl stakers beloningen verdienen. De introductie van het BNSOL token zou mogelijk de prijzen van Binance Coin (BNB) en Solana (SOL) kunnen verhogen, naarmate de belangstelling voor staking groeit. 

De samenwerking van binance met Sanctum, een top vijf Solana staking layer, zou ook kunnen leiden tot volatiliteit in het CLOUD token. 

  1. Stylus upgrade van Arbitrum

Op 3 september zal Arbitrum, een Ethereum Layer 2 schaling oplossing, zijn Stylus upgraden om het schrijven van smart contracts mogelijk te maken met behulp van de codeertalen Rust, C en C++. Er wordt verwacht dat styluscontracten sneller zijn en aanzienlijk lagere kosten met zich meebrengen vanwege de superieure efficiëntie van WASM programma’s. 

De fraudebestendige technologie van Arbitrum Nitro maakt Stylus mogelijk, die een sleutelrol speelt bij het oplossen van geschillen op het netwerk. Wanneer er een geschil ontstaat, herhaalt Nitro de uitvoering van de blockchain in WASM, en eerlijke validators identificeren de ongeldige stap voor verificatie in de blockchain. 

De Stylus upgrade ondersteunt niet alleen meerdere programmeertalen, maar biedt ook goedkopere uitvoering en verbeterde interoperabiliteit

IMX tokenontgrendeling van Immutable

Op 6 september zal het circulerende aanbod van IMX tokens met 32,47 miljoen toenemen, waarbij deze nieuwe ontgrendelde munten worden toegewezen aan de ontwikkeling van het project en het bredere ecosysteem. Deze ontgrendeling zou kunnen leiden tot een grotere marktliquiditeit en volatiliteit, omdat grote hoeveelheden tokens periodiek worden vrijgegeven in plaats van geleidelijk. 

Beleggers kunnen de IMX prijs zien stijgen voor de ontgrendeling, gevolgd door een mogelijke prijsdaling daarna. Deze gebeurtenis zou voor handelaren kansen kunnen creëren om te profiteren van marktbewegingen. 

Lancering van Sonic Testnet van Fantom

Fantom zal deze week het Sonic Testnet lanceren, wat de potentiële marktschommelingen zal vergroten. Sonic is een nieuwe Layer-1 blockchain van de Fantom Foundation, met een Layer-2 bridge naar Ethereum. Het belooft hogere transactiesnelheden, verbeterde finaliteit en verminderde opslagvereisten. 

De Fantom Foundation heeft aangekondigd dat Sonic Fantom kan opschalen tot meer dan 2.000 transacties per seconde met een finaliteit van één seconde, terwijl de opslagbehoefte met wel 90% kan worden verminderd. Terwijl het testnet live gaat, krijgen deelnemers de mogelijkheid om met Sonic te communiceren door transacties in te dienen en swaps uit te voeren. Zo kunnen ze ervaren hoe het netwerk presteert. 

De token van Fantom, FTM, heeft al een prijsstijging gezien voordat het testnet is gelanceerd. 

Wat betekent dit voor de gemiddelde belegger?

Voor de gemiddelde beleggers betekenen deze ontwikkelingen vooral dat je veel volatiliteit moet verwachten. Zo wordt het belangrijk om updates goed in de gaten te houden en strategieën mogelijk aan te passen aan de komende marktbewegingen. Het belooft een spannende en turbulente week te worden voor de cryptomarkt. 

Lees meer over:
upgrades

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...