Cardano whales verkopen $326 miljoen na Chang Hard Fork: Uitdagingen voor ADA

953 totale weergaven
Cardano

Cardano heeft het de afgelopen tijd erg lastig met de dalende prijs, helemaal nadat crypto whales $326 miljoen verkopen na de Chang Hard Fork, waardoor een potentiële uitbraak van de prijs wordt uitgesteld. 

Lastigheden voor Cardano na Chang Hard Fork

De prijs van Cardano heeft momenteel aanzienlijke uitdagingen, waarbij een potentiële prijsstijging wordt uitgesteld vanwege ongunstige marktomstandigheden. Deze ongunstige omstandigheden, in combinatie met het gebrek aan vertrouwen bij grote investeerders, duidt erop dat Cardano mogelijk meer tijd nodig heeft om te herstellen na de recente Chang Hard Fork. 

Scepticisme onder de beleggers

De NVT (Network Value to Transaction) ratio, een belangrijke maatstaf die wordt gebruikt om de waarde van een token te beoordelen ten opzichte van het transactievolume, geeft aan dat Cardano overgewaardeerd was. Op 31 augustus bereikte de NVT ratio 6,43 om vervolgens te dalen naar 2,67. Dit laat zien dat er mogelijk problemen voor ADA in het verschiet liggen. 

Overwaardering wordt over het algemeen gezien als een bearish indicator. Meestal leidt dit tot correcties of vertragingen in verwachte rally’s. De kans is dus aanwezig dat de Cardano bulls nog even moeten wachten. 

Ontbrekende steun van grote investeerders

Naast dat de technische indicatoren niet meezitten, ontbreekt de steun van grote investeerders. Crypto whales, die een grote rol spelen bij het aansturen van prijsbewegingen door accumulatie of verkoop, hebben de laatste tijd weinig interesse getoond in het bezig van ADA. 

De afgelopen tien dagen hebben deze grote wallets, die tussen de $100.000 en $1 miljoen aan ADA beheren, een aanzienlijk deel van hun bezit verkocht, wat neerkomt op $326 miljoen, of ongeveer 15% van het circulerende aanbod ADA. Deze sell-off, die volgde op de Chang Hard Fork, sluit aan bij een fenomeen genaamd ‘sell-the-news’. 

Hierbij profiteren investeerders van een hype die tot grote ontwikkelingen leidt, maar verkopen zodra de gebeurtenis zich voordoet. Meestal resulteert een dergelijke strategie in marktcorrecties, omdat de aanvankelijke opwinding wegebt en de symbolische prijzen dalen. 

Wat heeft de toekomst in petto voor Cardano?

Ondanks dat de onmiddellijke vooruitzichten van de Cardano prijs onzeker zijn, zou er een herstel aan de horizon kunnen zijn. De token heeft ruim vier maanden doorgebracht in een dalend wigpatroon dat tegen april 2024 begon. Hoewel de prijs waarschijnlijk uiteindelijk zal uitbreken, blijft de timing onduidelijk. Voorlopig zou de prijs van Cardano verder kunnen dalen. 

De kans is groot dat de dalingen uiteindelijk rond het ondersteuningsniveau van $0,31 komen, wat historisch gezien een cruciaal bodemniveau is geweest. Als Cardano zich herstelt van deze steun, zou dit de cryptomarkt kunnen helpen haar huidige bearish patroon te doorbreken, wat mogelijk tot een aanzienlijke stijging kan leiden. 

Als de bredere marktomstandigheden en het beleggerssentiment niet verbeteren, zijn verdere dalingen mogelijk. Dit zou de bullish/neutrale vooruitzichten wegvagen en de vertraging in de verwachte uitbraak van ADA kunnen verlengen. 

Samenvatting

Samenvattend heeft Cardano het lastig met een gebrek aan vertrouwen en steun van grote beleggers en ongunstige marktomstandigheden. Dit brengt aanzienlijke moeilijkheden met zich mee. De situatie onderstreept het belang van het beleggersvertrouwen en de marktomstandigheden bij het stimuleren van de prestaties van cryptocurrency. 

Terwijl Cardano deze uitdagingen het hoofd biedt, zullen handelaren en investeerders de belangrijkste indicatoren en marktbewegingen nauwlettend in de gaten moeten houden om te anticiperen op de volgende fase in de prijskoers van Cardano. 

Lees meer over:
ADA

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...