‘Bitcoin’ zoekopdrachten op Google op opvallend dieptepunt, wat zegt dit?

539 totale weergaven

Een blik op het koersverloop van bitcoin (BTC) in de afgelopen maanden maakt duidelijk dat de interesse in de digitale munt steeds verder afneemt. Dit wordt nog eens bevestigd door het zoekvolume voor ‘Bitcoin’ op Google dat momenteel op het laagste niveau in meer dan een jaar staat. Voor investeerders zijn dit juist de momenten om extra alert te zijn.

Geen interesse in Bitcoin

De gerenommeerde crypto-analist Ali Martinez liet eerder vandaag op socialmediaplatform X weten dat het aantal wereldwijde zoekopdrachten naar de term ‘Bitcoin’ op Google zich op het laagste niveau bevindt sinds augustus 2023.

Het zoekvolume naar ‘Bitcoin’ op Google wordt vaak gezien als een belangrijke indicator voor de staat van de cryptomarkt. Hoe lager het aantal zoekopdrachten, hoe minder interesse er is, en daarmee ook minder nieuwe kapitaalstromen richting Bitcoin.

Dit zoekvolume volgt vaak de bewegingen van de Bitcoin koers. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, neemt de belangstelling toe en zoeken meer mensen naar informatie over de munt. Zo zagen we in februari en maart van dit jaar, toen de koers sterk steeg dat veel retail-investeerders wakker werden en zich gingen verdiepen in Bitcoin. Nu de koers echter al bijna een halfjaar daalt, is die belangstelling drastisch afgenomen.

Waarom je als investeerder nu op moet letten

Het is eigenlijk een omgekeerde wereld. Hoe beter de bitcoin koers presteert, des te liever mensen in willen stappen en tegelijkertijd meer willen weten over het activum. De grootste investeringskansen liggen echter juist voor het oprapen wanneer anderen terughoudend zijn. Zoals investeringslegende Warren Buffett stelt: “Wees hebzuchtig wanneer anderen bang zijn, en wees bang wanneer anderen hebzuchtig zijn.”

Nu het aantal zoekopdrachten zich op zijn laagste niveau in meer dan een jaar bevindt, betekent dit natuurlijk niet dat de bitcoin koers vanaf zijn huidige punt niet verder kan dalen. Toch illustreert het duidelijk het gebrek aan vertrouwen in de markt op dit moment, wat juist kan wijzen op potentiële kansen voor toekomstige winsten. Hoewel er in de investeringswereld nooit zekerheden bestaan, zijn er voldoende redenen om aan te nemen dat Bitcoin zijn hoogste punt in deze cyclus nog niet heeft bereikt.

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...