Bitcoin koers zakt onder $56.000: Gaat BTC naar $50.000?

732 totale weergaven
Bitcoin koers zakt onder $56.000- Gaat BTC naar $50.000?

De Bitcoin koers is de afgelopen week met maar liefst 6% gedaald. Volgens een analist kan de Bitcoin koers zelfs verder zakken tot $50.000 als een belangrijk steunniveau niet wordt vastgehouden. Maar welke steunpunten moeten we in de gaten houden?

Waarom de Bitcoin koers daalt

Op 5 september deelde analist Elja Boom zijn mening op X over de koers van Bitcoin. Hij liet een grafiek zien en gaf aan dat de korte opwaartse trend van Bitcoin waarschijnlijk voorbij is.
Boom verwacht dat de koers tussen $54.000 en $54.500 blijft hangen.

Maar als Bitcoin dit steunniveau niet vasthoudt, kan de koers verder dalen tot rond de $50.000. Boom zag ook een patroon: Bitcoin daalde de eerste vijf dagen van juli en augustus, en nu gebeurt hetzelfde in september.

Eerder deze maand zakte de koers onder de $60.000, na flinke dalingen van meer dan 4%. Hoewel CoinMarketCap aangeeft dat de koers in de laatste 24 uur licht is gestegen met 1,2%, blijft er veel onzekerheid onder analisten.

Wat zeggen andere analisten?

Ali Martinez, een andere analist, waarschuwt dat de Bitcoin koers kan zakken tot $40.600 als het onder de $51.000 blijft. Hij ziet een verkoopsignaal op de grafiek van de afgelopen twee maanden. Dit kan wijzen op een grote koersdaling. Martinez adviseert handelaren om ook te letten op een mogelijke koersuitbraak rond $68.000. Totdat Bitcoin deze grens doorbreekt, kan de koers verder dalen.

Volgt herstel na koersdaling?

Veel analisten denken dat Bitcoin eerst verder daalt voordat er herstel komt. Michael van de Poppe, een Nederlandse analist, verwacht dat Bitcoin in september nog kan zakken tot $53.000 of zelfs $49.000. Volgens hem zit de markt in een correctiefase met veel liquidaties zonder opwaartse beweging.

Toch denkt Van de Poppe dat er na de daling een koersomkering kan komen. Deze positieve kijk wordt gedeeld door de analist ‘Titan of Crypto’. Hij verwacht dat oktober de maand is waarin Bitcoin uit de neerwaartse trend kan breken.

Op basis van eerdere patronen verwacht hij dat Bitcoin mogelijk kan stijgen naar $100.000 en een nieuwe bull run begint.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...