Is Trump’s nieuwe DeFi-project een magneet voor hacks en scams?

480 totale weergaven
Is Trump's nieuwe DeFi-project een magneet voor hacks en scams?

De afgelopen week is er veel te doen geweest om het nieuwe DeFi-project van de Trump familie, World Liberty Financial (WLF). Er is bezorgdheid over hun gebrek aan ervaring met crypto, wat de vraag oproept of het project kwetsbaar is voor hacks. Negatieve publiciteit door een hack zou natuurlijk niet goed zijn voor zijn kansen tijdens de Amerikaanse verkiezingen, waar hij strijdt tegen Kamala Harris.

Onervarenheid met crypto in het team van Trump

Marshall Hayner, de CEO van Metallicus en een Trump-aanhanger, uitte zijn bezorgdheid over de risico’s van WLF. “Trump brengt een groot risico voor zijn merk als hij niet de juiste mensen inschakelt,” zei Hayner. Hij benadrukt dat DeFi lending complex is door de vele onderdelen die samenkomen.

Momenteel is er weinig bekend over WLF, dat eerst “The Defiant Ones” heette. Volgens een white paper is een deel van de code van WLF gebaseerd op Dough Finance. Dit is een DeFi-project dat in juli een hack van 2 miljoen dollar heeft gehad.

De belangrijkste mensen achter WLF lijken weinig ervaring met blockchain te hebben. Dit geldt ook voor Barron Trump, de 18-jarige zoon van Trump, die wordt omschreven als de “DeFi-visionair” van het project.

Daarnaast leiden vastgoedontwikkelaar Steve Witkoff en zijn zoon Zack Witkoff respectievelijk de afdelingen “Institutionele Investeringen” en “Intelligentie”. Donald Trump Jr. en Eric Trump zijn de “Web3 Ambassadeurs” van WLF, maar hun ervaring met crypto lijkt beperkt tot hun familieband met Trump’s NFT-projecten.

Leiders zonder technische achtergrond

WLF lijkt ook zijn technische expertise uit te besteden aan externe partijen, zoals Zokyo, Fuzzland en PeckShield voor beveiligingsadvies.

Hayner waarschuwt dat deze afhankelijkheid van derden een risico kan zijn, omdat hackers vaak proberen in te breken op de zwakke punten van dergelijke uitbestede systemen. Hij noemt Mango Markets als voorbeeld van een DeFi-project dat in 2022 werd getroffen door een aanval.

Ondertussen hebben criminelen meer dan 70.000 Telegram gebruikers naar een neppe groep gelokt dat zich als WLF voordoet. Ook zijn de Twitter-accounts van Tiffany en Lara Trump gehackt om een valse governance-token te promoten.

Lees meer over:
Donald Trump

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...