Charles Hoskinson legt uit: waarom geen ADA burn op Cardano?

1020 totale weergaven
Charles Hoskinson legt uit: waarom geen ADA burn op Cardano? |

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft gereageerd op oproepen binnen de Cardano community om ADA te burnen. Dit betekent dat er ADA tokens voorgoed uit omloop gehaald zouden worden, vooral vanuit de treasury. Ondanks dat sommige leden dit willen, blijft Hoskinson tegen dit idee, ook nu Cardano in de Voltaire Era zit en dit mogelijk de ADA koers kan verhogen.

Waarom Hoskinson geen ADA wil burnen

Hoskinson legt uit dat hij niet wil dat ADA of treasury funds worden geburned. Hij zegt dat de treasury is gevuld met middelen die komen van belastingen op blokproductie en transacties.

Volgens hem zou het burnen van ADA neerkomen op “stelen van elke Stake Pool Operator (SPO) en ADA holder”. Hij vindt dat deze fondsen van en voor de hele community zijn.

Veel mensen in de Cardano community willen echter dat er 1,5 miljard ADA wordt geburned om de koers te verhogen. Toch zijn er ook veel mensen die het met Hoskinson eens zijn. Zo zegt Dave (@ItsDave_ADA) dat volgens de regels van Cardano de ADA in de treasury niet geburned mag worden. Deze middelen zijn namelijk bedoeld om het ecosysteem te ondersteunen. Toch ontstaan er nieuwe vragen en mogelijkheden met de introductie van de Chang Hard Fork.

Rol van community bij Cardano koers

De toekomst van Cardano en of er ooit een burn zal komen, ligt in de handen van de community. Hoskinson heeft zijn mening duidelijk gemaakt, maar door het gedecentraliseerde karakter van Cardano kan de community uiteindelijk besluiten wat er gebeurt. Dit wordt extra belangrijk in de Voltaire Era, waar commmunity besluiten centraal staan.

Hoewel veel crypto projecten burn mechanisme gebruiken, kiest Cardano ervoor dit niet te doen vanwege zijn focus community beslissingen. Of Cardano ooit een burn zal invoeren, hangt af van de stem van de community en hoe het governance model zich ontwikkelt. Voorlopig blijft Hoskinson tegen, om de waarden en de gezamenlijke middelen van Cardano te beschermen.

Lees meer over:
ada koersCharles Hoskinson

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...